Kronika Policijske postaje Kamnik (od 5.12. do 11.12.2022)

0
421

05.12.2022
TRČIL V SVETILKO JAVNE RAZSVETLJAVE
Policisti so v Nasovčah obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi trka v drog javne razsvetljave neznanega voznika, ki je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo pobegli voznik le te izsleden mu sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA DELOVNEGA STROJA
Neznani storilec je preko vikenda iz območja bivšega kik-a, odtujil delovni stroj (valjar) znamke Bomag, rumeno črne barve, z nameščenimi nalepkami komunalnega podjetja in s tem oškodoval podjetje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper neznanega storilca na pristojno državno tožilstvo.

06.12.2022
TATVINA KATALIZATORJA
Neznani storilec je na parkirišču iz vozila odtujil katalizator in s tem oškodoval občanko. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
V križišču Korenove in regionalne ceste je prišlo do prometne nesreče, zaradi izsiljevanja prednosti voznika, ki je na kraju prejel plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

07.12.2022
TATVINA KATALIZATORJA
Neznani storilec je na parkirišču Kovinarske ceste iz vozila odtujil katalizator in s tem oškodoval občana. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

GOLJUFIJA
Policisti smo obravnavali kaznivo dejanje goljufije in sicer je oškodovanka opravila plačilo prek svoje kreditne kartice na spletni strani Nike Slovenija, za dva para športnih copatov znake Nike, ki ju pa nato ni prejela. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

08.12.2022
NEPLAČEVANJE PREŽIVNINE
Občanka se je zglasila na policijski postaji in podala prijavo za kaznivo dejanje neplačevanja preživnine. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

DELOVNA NESREČA
Na Korenovi cesti je prišlo do delovne nesreče, zaradi prenove in nadgradnje stroja za izdelavo avtomobilskih luči v podjetju. Med tem, ko je delavec odtegoval motor na linearnem vodilu, mu je spodrsnilo in se tako na alu plošči porezal po desni roki (med palcem in kazalcem) in utrpel lahke telesne poškodbe. Po vseh zbranih obvestilih sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

INTERVENCIJA, PRIDRŽANJE PO 109/2
Policisti so bili obveščeni o opitem moškem, ki razgraja, vpije in se nedostojno vede do domačih na naslovu. Ker se moški kljub opozorilom in ukazom ni umiril, so policisti zoper imenovanega uporabili prisilna sredstva ter odredili pridržanje do iztreznitve. Pridržanemu je bil zaradi kršitev izdan plačilni nalog s predpisano globo.

09.12.2022
NEPRAVILNO PARKIRANO VOZILO
Policisti so na Šutni obravnavali kršitev po Zakonu o pravilih cestnega prometa, zaradi nepravilno parkiranega vozila na mestni ulici. Lastnik vozila je prejel obvestilo o kršitvi.

10.12.2022
PROMETNA NESREČA
V naselju Žeje na območju PP Domžale se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo