Statistični pregled jesenskega dela tekmovanja

0
313

V novo tekmovalno sezono so rumeni stopili z novim strokovnim štabom in osveženo zasedbo. Poletno pripravljalno obdobje je postreglo z desetimi novimi obrazi, turbulenten prvoligaški začetek pa je pospremil srečen konec.

Domžalčani so v šestih mescih odigrali 20 ligaških in tri pokalne tekme. Zabeležili so 11 zmag, 7 remijev in 5 porazov. Ob tem dosegli 48 golov, obramba je klonila 25-krat. Najviši ligaški uspeh je prišel na tekmi 15. kroga z Gorico, ko je bilo 5:1. V pokalu je sedem zadetkov padlo na tekmi s Kamnikom in Hotizo.

Simon Rožman je igralne minute namenil 28 nogometašem, kar polovica je mlajša od 21 let. Čisto vse minute je v 1. SNL zbral vratar Ajdin Mulalić (20 tekem, 1800 minut). Sledita Christian Schoissengeyr (16 tekem, 1364 minut) in Arnel Jakupović (20 tekem, 1360 minut). S sedmimi zadetki v Prvi ligi Telemach je trenutno najboljši strelec ekipe Ivan Durdov (dva ima v pokalu). Mrežo tekmeca sta štirikrat zatresla Bartol Barišić in Franko Kovačević. Največ podaj, deset (dve pokalni), je vpisal Arnel Jakupović. Tri asistence sta vpisala Jošt Pišek in Durdov. Rumenih kartonov je bilo kar 47, rdeča kazen je bila izrečena v štirih primerih. Dvakrat je bil izključen Janez Pišek, enkrat pa Ivan Durdov in Benjamin Markuš.

Pogled k uradnim profilom rumene družine:
Facebook – 21.730 sledilcev
Instagram – 8.723 sledilcev
Twitter – 3.335 sledilcev
Youtube – 2.114 sledilcev

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo