Župan Občine Kamnik imenoval podžupana Uroša Pirca, ki bo funkcijo opravljal nepoklicno

0
807

Župan Matej Slapar je na današnjem srečanju z mediji, ki je potekalo v Sejni sobi Občine Kamnik, predstavil dogodke, ki se bodo odvijali v okviru letošnjega občinskega praznika, nekaj besed je namenil aktualnim projektom in investicijam, javnosti pa je predstavil tudi novega podžupana Uroša Pirca, ki bo funkcijo opravljal nepoklicno.

Več o praznovanju občinskega praznika si lahko preberete TUKAJ.

Podžupan Uroš Pirc

Uroš Pirc se je rodil 8. decembra 1981, v Ljubljani. Otroštvo in mladost je preživljal v rodnem kraju Šmartno v Tuhinju, kjer je s svojim odnosom do stavbne dediščine obnovil 300 let staro hišo v centru Šmartna. Je poročen in oče treh otrok.

Osnovno šolo je začel v Šmartnem v Tuhinju, nadaljeval v Kamniku in bil zadnja generacija, ki je predmetno stopnjo osnovne šole nadaljevala v Kamniku, že naslednje leto pa se je odprla Osnovna šola Šmartno v Tuhinju. Srednjo šolo je obiskoval v Domžalah, kjer si je pridobil poklicno izobrazbo. Kot večina njegovih sovrstnikov, se je že v rani mladosti vključil v Prostovoljno gasilsko društvo Šmartno v Tuhinju, kjer je opravil več specialnih tečajev s področja gasilstva. S polnoletnostjo se je vključil v Lovsko družino Tuhinj, kjer je opravil tudi lovski izpit.

Že kot najstnik je preko študentskega servisa opravljal delo v različnih kamniških podjetjih. Prvo zaposlitev si je našel v podjetju za prodajo in servisiranje vozil, kasneje se je zaposlil v domačem podjetju. Svojo podjetnost, inovativnost in vztrajnost uresničuje v lastnem podjetju, ki ga je odprl leta 2011, ukvarja pa se s transportom in logistiko po Sloveniji in tujini. V koronskem času je razvil svojo spletno aplikacijo I-trophy. Gre za prvo in edino aplikacijo na svetu, ki se osredotoča na ocenjevanje lovskih trofej po mednarodnih standardih.

Prosti čas najraje preživlja z družino, s svojimi tremi otroki mu nikoli ni dolgčas. Zelo rad se poda v naravo, kjer zbistri misli in kuje nove načrte.

V letu 2022 je ob spodbudi župana Mateja Slaparja kandidiral na njegovi listi. V svojem okolišu je dobil večinsko podporo in bil izvoljen za občinskega svetnika za mandatno obdobje 2022 – 2026. To vlogo je začel odgovorno in predano, kar je prepoznal tudi župan Matej Slapar.

Podžupan Uroš Pirc bo funkcijo opravljal nepoklicno, zadolžen bo za prostorsko načrtovanje in izgradnjo infrastrukturnih objektov in tudi vse druge projekte, ki mu jih bo zaupal župan.

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here