Kronika Policijske postaje Kamnik (od 20.3. do 26.3.2023)

0
383

20.3.2023
TATVINA VOZILA
Policisti so bili okoli 8 ure obveščeni o tatvini osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz enega izmed parkirišč na območju mesta Kamnik, na neugotovljen način odtujil vozilo znamke Fiat, tip Punto Evo in ga odpeljal neznano kam. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

TATVINA KOVINSKEGA MATERIALA IZ SKLADIŠČA
Policisti so bili okoli 8.30 ure obveščeni o vlomu v skladišče podjetja v industrijski coni Žeje. Ugotovljeno je bilo, da so zaenkrat še neznani storilci pristopili do skladiščnega šotora podjetja in z silo rok odprli skladiščna vrata in vstopili v notranjost. Iz notranjosti so iz dveh palet odtujili zaboje s kovinskim materialom (terminali manjše velikosti) in s tem dejanjem povzročili za okoli 3.600 eur škode. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na sodišče.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
V Kamniku so policisti kršiteljici, zasegli manjšo količino neznane zeleno-rjave snovi rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi na prepovedano drogo, sledi hitri postopek po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

21.3.2023
NAJDENO EKSPLOZIVNO TELO
Občan je pri pospravljanju podstrešja v Mostah, našel dve prazni plinski ampuli od granate, kalibra 149 mm, italijanske izdelave iz časa druge svetovne vojne in naboj kalibra 6,5 mm, tipa Carcano prav tako italijanske izdelave, ki je po mnenju strokovnjakov uničen in neuporaben. Sicer nerabne predmete so prevzeli bombni tehniki in poskrbeli za ustrezno uničenje.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
V Kamniku je policistka kršitelju, zasegla ročno zvito cigareto z neznano rjavo-zeleno snovjo rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi na prepovedano drogo, sledi hitri postopek po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

22.3.2023
TRAKTOR UŠEL PO KLANČINI
Policisti so bili obveščeni o delovni nesreči v naselju Križ. Ugotovljeno, da je občan zlagal drva s traktorskega priključka na svojo parcelo, ko se je traktor iz neznanega razloga odpeljal po klančini navzdol. Občan je stekel za traktorjem in ga poskušal ustaviti. Ko je prišel vzporedno s traktorjem, ga je zadela zadnja desna guma, ki ga je povozila. O dogodku bo napisan uradni zaznamek.

NASILJE V DRUŽINI IN PRIDRŽANJE
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je bil storilec zadnje tri mesece fizično in psihično nasilen do svojcev, ki so bili v dogodkih tudi poškodovani. Na podlagi zbranih obvestil in predhodnih obravnav je bila storilcu odvzeta prostost in odrejeno pridržanje.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KAMNIKU
Neznanec je neovirano pristopil do stanovanjske hiše in na vzvod poskušal vlomiti skozi pritlična balkonska vrata, vendar je iz neznanega razloga od dejanja odstopil in kraj zapustil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

23.3.2023
PADEC KOLESARJA
Policisti so na Svetčevi poti v Kamniku, obravnavali prometno nesrečo z udeležbo kolesarja, ki je pri prečkanju železniškega prehoda, zaradi neznanega razloga padel in se lahko telesno poškodoval. O prometnem dogodku bo napisan uradni zaznamek.

24.3.2023
NAJDEN ELEKTRIČNI SKIRO
Občan je sporočil, da je 22.3.2023 v Kamniku našel električni skiro brez baterije. Gre za električni skiro znamke JDBUG model ES112, belo modre barve, brez baterije. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki pogreša skiro se lahko z dokumenti zglasi na policijski postaji in ga prevzame.

TATVINA ORODJA
Policisti smo bili obveščeni o tatvini orodja na območju Mengša in sicer je neznani storilec iz gradbišča odtujil vibracijsko žabo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

25.3.2023
PROMETNA NESREČA
Na območju trgovskega centra Supernova je okoli 9.30 ure prišlo do prometne nesreče, zaradi neupoštevanja prometne signalizacije voznika, ki je trčil v pravilno vozeče vozilo, ki ga je vozila voznica in zadobila lahke telesne poškodbe. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

NEPRAVILNO PARKIRANO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o napačno parkiranem vozilu, ki ovira dostavo. Na kraju je bila kršitev ugotovljena in izdano obvestilo o prekršku.

26.3.2023
POSKUS VLOMA V HIŠO
Neznani storilec je v naselju Vranja Peč pristopil do stanovanjske hiše, kjer je skozi luknjo na strehi oziroma zgornjem delu stene prišel v notranjost hiše, kjer je pregledal prostore in nato iz neznanega vzroka, ne da bi karkoli odtujil kraj zapustil. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

Policijska postaja Kamnik

 

 

Oglasno sporočilo