Kronika policijske postaje Domžale (od 17.4. do 24.4.2023)

0
567

17. 4. 2023
TATVINA ARTIKLOV

Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz prodajnih polic trgovine odtujil več žganih pijač (4 x whiskey Jameson, 4 x vodka Belvedere) in z opisanim lastnika – podjetje oškodoval za 292,76 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 4. 2023
ODKRITA PONAREJENA BANKOVCA ZA 100 EUR

Policisti so bili obveščeni o dveh odkritih bankovcih za 100 EUR za katera se sumi, da sta ponarejena. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vnovčil ponarejena bankovca, katera sta bila nato v banki odkrita med izkupički podjetij. Sporna bankovca so policisti zasegli in ju bodo poslali v ekspertizo.

18. 4. 2023 – KAZNIVO DEJANJE ZLORABA ZNAMENJ ZA POMOČ IN NEVARNOSTI
Policisti so bili obveščeni o požaru na bencinskem servisu. Na kraj je prišlo 30 gasilcev in reševalno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da gre za lažni alarm. Na kraju je bil dobljen prijavitelj, kateri je bil zaradi psihičnih težav z reševalnim vozilom odpeljan v Psihiatrično kliniko Ljubljana Polje. Policisti bodo zoper njega podati kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

19. 4. 2023
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznica osebnega avtomobila in voznik tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice osebnega avtomobila. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 1500 EUR. V prometni nesreči se
nihče ni telesno poškodoval. Policisti so na kraju povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog.

19. 4. 2023
TATVINA KOSILNICE

Policisti so bili obveščeni o tatvini kosilnice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz dvorišča hiše odtujil kosilnico in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 600 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 4. 2023
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC

Policisti so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do parkiranega vozila in odtujil obe registrskih tablici, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 40 EUR.

20. 4. 2023
ZASEGA PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku dve osebi, katerima so zasegli manjšo količino snovi za katero se sumi, da je prepovedana droga. Zaseženo so policisti poslali v analizo. V primeru da bo le ta pozitivna bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

20. 4. 2023 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bila v prometni nesreči udeležena voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčila v semafor. Povzročiteljica je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno da je zadobila lahke telesne poškodbe. Na vozilu in semaforju je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 11.000 EUR.
Policisti so povzročiteljici na kraju izdali plačilni nalog.

21.4.2023
TATVINA MOBILNEGA TELEFONA V MENGŠU

Policisti so bili obveščeni o tatvini mobilnega telefona v Mengšu. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v Osnovni šoli Mengeš oškodovanki odtujil mobilni telefon znamke Samsung, tipa A53. V zvezi tatvine policisti še zbirajo obvestila in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

21.04.2023
NAJDEN DENAR NA BANKOMATU

Policisti so bili s strani najditeljice obveščeni, da je tega dne okoli 15.10 uri na bankomatu v Zgornjih Jaršah našla 50 EUR. Lastnika navedenega denarja pozivamo, da se ob ustreznih dokazilih dviga zglasi na tukajšnji policijski postaji.

23.4.2023
ZASEG MOTORNEGA KOLESA

Policisti so imeli v postopku mladoletnega voznika neregistriranega motornega kolesa za katerega so ugotovili, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi opisanega so policisti na podlagi 23. člena ZPrCP mladoletnem vozniku zasegli motorno kolo in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. Zoper mladoletnega voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. O postopku z mladoletnim voznikom
so policisti obvestili njegovega zakonitega zastopnika.

23.4.2023
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V IHANU

Policisti so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Ihanu. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da gre za poskus vloma. O vseh ugotovitvah bodo policisti obveščali pristojno državno tožilstvo.

24. 4. 2023
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bil v prometni nesreči udeležen voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v semafor. Povzročitelj je zdravniško pomoč iskal sam. Na vozilu in semaforju je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 700 EUR. Policisti so
povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.


OPOZORILO
SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd.), saj se je v zadnjem tednu povečalo število vlomov v stanovanjske hiše.

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo