Požar in prometna nesreča na Prevojah pri Lukovici (gasilska vaja)

0
2681

Dvanajst minut čez petnajsto je v soboto 28. oktobra sirena oznanila, da na Prevojah gori v gostilni Škarja, obenem so dobili še sporočilo o prometni nesreči pred gostiščem.
Tokrat so na intervencijo vpoklicali poleg gasilskih društev gasilske zveze Lukovica še PGD Dob in PGD Studenec, ki sta najbližji sosednji društvi. Z ognjem in reševanjem ponesrečencev se je tokrat borilo 71 gasilcev in gasilk, ki so na mesto požara prispeli z 13 vozili. Poleg že omenjenih dveh društev so kot prvi prišli domači gasilci PGD Prevoje in nato člani PGD Lukovica poleg njih še gasilci in gasilke iz Krašnje, Blagovice in Trojan. Med tem, ko so požar v gostilni Škarja hitro lokalizirali, jim je več časa vzelo iskanje pogrešanih oseb, kajti nihče ni točno vedel, koliko jih je bilo v objektu, ko je izbruhnil požar. Z ognjenimi zublji so se borila sosednja društva,  domači gasilci pa s pomočjo hidravlike reševali ponesrečence v vozilu, udeleženemu v prometni nesreči. Člani GZ Lukovica so ugotavljali bolj kot vzroke požara in nesreče, izvedbo akcije in morebitne napake, ki jih je budno oko sodnikov vaje zapisovalo v svoj dnevnik. Na koncu je sicer sledilo  kratko poročilo o uspešnosti vaje, a  daljše in obširnejše bodo poveljniki dobili kasneje.
Z vajo, ki jo je pripravilo PGD Prevoje, so namreč poleg meseca požarne varnosti počastili tudi 20. letnico GZ Lukovica in jo zaključili z prijetnim druženjem, kar pri gostilni Škarja, saj zahvaljujoč marljivim gasilcem in gasilkam v požaru,  ni utrpela večje škode in je lahko delovala normalno naprej.

djd   

    

Oglasno sporočilo