Kronika policijske postaje Domžale (od 24.4. do 30.4.2023)

0
324

24. 4. 2023
VLOM V OBJEKT

Policisti so bili obveščeni o vlomu v prodajni salon. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec na vzvod odprl vhodna vrata podjetja in iz prodajnega salona odtujil motorno kolo, ter s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za okoli 6200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 4. 2023
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE – SAMOUDELEŽBA

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči, v kateri je bila udeleženega voznica osebnega avtomobila in lastnik žive meje. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti lastnice, katera ni mogla pravočasno zavirati pred kolono vozil, zaradi česar je zavila v levo,
zapeljala z vozišča in trčila v živo mejo stanovanjske hiše. Na vozilu povzročiteljice in na živi meji je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 2000 EUR. Policisti so povzročiteljici na kraju izdali plačilni nalog.

24. 4. 2023
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE – SAMOUDELEŽBA

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči, v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti, zaradi česar je voznik osebnega vozila trčil v semafor ter se pri tem telesno poškodoval. Zdravniško pomoč je sam iskal naknadno. Nastala je skupna materialna škoda, ki znaša okoli 700 EUR. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

24. 4. 2023
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec poskušal vlomiti skozi vhodna vrata stanovanjske hiše, kar pa mu iz neznanega razloga ni uspelo, tako da je kraj zapustil ne da bi karkoli odtujil in je tako dejanjem ostalo pri poskusu. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 500 EUR. Policisti
nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 4. 2023
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prometno nesreči, zaradi nepravilnega premika povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo tudi pod vplivom alkohola. Na kraju mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 2000 EUR. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

25. 4. 2023
TATVINA ROČNEGA ORODJA

Policisti so bili obveščeni o tatvini ročnega orodja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjenega vozila izvršil tatvino akumulatorske vrtalke Makita in električnega udarnega kladiva Makita s pripadajočimi svedri in nastavki za vijačenje. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 4. 2023
TATVINA DENARNICE Z VSEBINO

Policisti so bili obveščeni o tatvini denarnice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v trgovini neovirano pristopil do oškodovanke in ji z odprte torbice odtujil denarnico z vsebino in denarjem, ter jo s tem dejanjem oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 4. 2023
TATVINA DENARNICE Z VSEBINO

Policisti so bili obveščeni o tatvini denarnice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v trgovini neovirano pristopil do oškodovanke, izkoristil njeno nepazljivost in ji z odprte torbice, katero je imela v nakupovalnem vozišču, odtujil denarnico z vsebino in denarjem, ter jo s tem dejanjem oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z
zbiranjem obvestil.

27. 4. 2023
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC

Policisti so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec neovirano pristopil do parkiranega osebnega vozila ter iz njega odtujil obe registrski tablici in s tem dejanjem oškodoval lastnico za okoli 40 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 4. 2023
TATVINA DELOV VOZILA

Policisti so bili obveščeni o tatvini delov vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec neovirano pristopil do parkiranega kombiniranega vozila in iz njega odtujil zadnjo desno luč vozila, steklo na levem stranskem ogledalu, ter pri tem poškodoval tudi steklo na zadnjih desnih krilnih prtljažnih vratih in s tem dejanjem oškodoval pravno osebo
za okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 4. 2023
KAZNIVO DEJANJE POŠKODOVANJE TUJE STVARI – ZAGORELI ZABOJNIKI

Policisti so bili obveščeni, da gori več zabojnikov. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec na ekološkem otoku v štirih zabojnikih zanetil ogenj, ti pa so nato zgoreli v celoti. S tem dejanjem je neznani storilec oškodoval pravno osebo za okoli 1000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 4. 2023
ZLORABA BANČNE KARTICE

Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju Uporaba ponarejenega gotovinskega plačilnega sredstva in sicer je neznani storilec prišel do zapisa plačilne kartice Mastercard ter opravil tri transakcije v skupnem znesku 311,02 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 4. 2023
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči brez telesnih poškodb. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik in voznica osebnih avtomobilov. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilne strani in smeri vožnje voznice. V prometni nesreči se ni nihče telesno poškodoval, na vozilih pa je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 4500 EUR. Policisti so povzročiteljici na kraju izdali plačilni
nalog.

28. 4. 2023
VLOM V PRODAJALNO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v prodajalno. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec razbili izložbeno steklo prodajalne, ter skozi nastalo odprtino vstopil v notranjost od koder je izvršil tatvino različnih parfumov, nato pa zaradi sproženega alarma s kraja odšel. S tem dejanjem je oškodoval pravno osebo za okoli 30.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 4. 2023
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik tovornega vozila, zaradi nepravilnega premika, trčil v voznika avtobusa, nato pa s kraja odpeljal ne da bi nudil svoje podatke oškodovancu. Na avtobusa je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 1500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in zoper neznanega voznika izvedejo ustrezen ukrep.

30. 4. 2023
TRI TATVINE REGISTRSKIH TABLIC

Policisti so bili obveščeni o treh tatvinah registrskih tablic, tako da je neznani storilec neovirano pristopil do treh vozil in iz njih odtujil registrske tablice. Neznanec je s tem oškodoval vsakega oškodovanca za okoli 40 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 4. 2023
VLOM V HIŠO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec na vzvod odprl dvorišča vrata stanovanjske hiše, nato pa na vzvod odprl pritlično okno hiše, vstopil v notranjost in odtujil skupno cca. 850 EUR gotovine in nakit v vrednosti cca. 3000 EUR, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 5000 EUR.
Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

OPOZORILO
SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd.), saj se je v zadnjem tednu povečalo število vlomov v stanovanjske hiše.

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo