Agim Ibraimi dokončno registriran – med kandidati za nastop že danes!

0
1539

Včeraj so nogometaši Domžal opravili še zadnji trening pred današnjo tekmo proti Aluminiju. V Kidričevo se bo odpravil tudi Agim Ibraimi, ki bo prvič kandidiral za nastop na uradni tekmi rumenih. Krilni napadalec je bil namreč uspešno registriran na včerajšnji seji registracijske komisije Nogometne zveze Slovenije.

Dolgotrajen postopek pridobivanja tekmovalne pravice se je vlekel že od začetka septembra, ko smo vložili prošnjo za nogometaševo registracijo. Ker je prejšnji klub z Agimom enostransko prekinil pogodbo o sodelovanju, je prišlo do določenih birokratskih ovir s strani Svetovne nogometne zveze, ki pa so sedaj odpravljene. 29-letni nogometaš bo tako med kandidati za nastop na tekmi 15. kola Prve lige Telekom Slovenije.

Najprej bi se rad za vso podporo iskreno zahvalil celotnemu klubu, na čelu s trenerjem Simonom Rožmanom in športnim direktorjem Matejem Oražmom. Ni bilo lahko, a misel, da bom po dobrem letu končno spet stopil na zelenice, prežene vse slabe trenutke, ki sem jih doživel v tem času. Sem dobro pripravljen, predvsem pa izredno motiviran za igranje v rumenem dresu,“ je ob novici, da je bila registracija uspešno opravljena, odločno in vidno motivirano dejal Ibraimi, ki je nato izrazil močno zadovoljstvo, da se je v začetku septembra pridružil rumeni družini: “Zelo sem ponosen, da sem del domžalske zgodbe. Izziva, ki je pred mano, se ne bojim. Prepričan sem, da lahko kmalu prikažem svoje najboljše igre, znova pa si želim biti najboljši v Sloveniji. Vse to z namenom, da Domžalam pomagam do čim boljših rezultatov in se tako vsaj malce oddolžim za ta izreden odnos, ki sem ga deležen v tem klubu.“

14 ibraimi ud20171007

Močna motivacija v teh dneh ni prisotna le pri članu makedonske reprezentance, temveč v celotni zasedbi Domžal, poudarja domžalska desetica: “Ko sem bil še del mariborske zasedbe, je bilo najtežje igrati prav proti Domžalam. Gre za izredno organiziran klub, kar se kaže tudi na igrišču. Odlično treniramo, trener vlaga neverjetno energijo v svoje delo, prav tako tudi vsi ostali zaposleni. Športni direktor, tehnični direktor – prav vsi v klubu nam nudijo vse pogoje za nemoteno delo. Žal nam v zadnjih dveh mesecih rezultatsko ni steklo povsem po željah, a sem prepričan, da bo kmalu vse na svojem mestu. Dobro se vedno poplača z dobrim.“

Kot rečeno, se prva priložnost za nove ligaške točke ponuja že v soboto, ko naše moštvo odhaja v Kidričevo, kjer bo nasprotnik kakovostno moštvo, poudarja Ibraimi: “Tekmeca poznamo, saj v slovenski ligi ni večjih skrivnosti med ekipami. Moramo izkoristiti priložnosti, ki si jih bomo zagotovo priigrali, predvsem pa biti agresivni in potrpežljivi. Aluminij ima veliko nevarnih nogometašev, na katere bomo morali biti zelo pozorni. Verjamem, da bomo z borbeno predstavo našli pot do realizacije našega cilja in da bomo na koncu mi tisti, ki bomo po koncu srečanja bolj zadovoljni.“ V primeru nastopa v Kidričevem bo Ibraimi že 27. igralec, ki bo v letošnji sezoni nosil dres dvakratnih državnih prvakov na uradni tekmi.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Jernej Ogorevc

Oglasno sporočilo