Požar hiše na Dobenu

0
713

V nedeljo, 21.5.2023 smo bili ob 18.00 preko ReCO Ljubljana obveščeni, da na Dobenu gori hiša. Izvozili smo z GVC-1 in GVGP-1.
Ob prihodu na kraj smo ugotovili, da je požar v mansardnem delu objekta, izklopili smo elektriko in takoj izvedli napad skupaj z gasilci PGD Mengeš in PGD Topole z eno napadalno skupino v objekt in drugo napadalno skupino preko lestve in požar hitro omejili in pogasili. Pred prihodom prve gasilke enote, sta bila na kraju 2 gasilca, ki sta bila ob pozivu v bližini, že evakuirala stanovalce ter skupaj z lastnikom iz objekta iznesla plinske jeklenke. Zagorelo je v računalniški sobi in se že razširil na hodnik in spalnico. Požar je uničil hodnik, spalnico, kopalnico ter del ostrešja stanovanjske hiše.
Reševalci NMP Domžale so oskrbeli ter prepeljali v bolnišnico eno osebo, ki se je nadihala dima.
Posredovala je tudi PP Domžale, katera je zavarovala in varovala objekt do prihoda kriminalistične policije za pregled objekta in ugotovitev nastanka požara.
Gasilcem PGD Trzin se zahvaljujemo za polnjenje tlačnih posod za IDA. Intervencija je bila zaključena ob 21:30.

PGD Loka pri Mengšu


Po doslej znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da je zagorelo v zgornjem delu hiše. V celoti je pogorelo ostrešje in zgornje nadstropje v hiši, nastalo je čez 100.000 evrov materialne škode. Gasilci so uspeli požar omejiti, stanovalci pa so že sami zapustili objekt.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here