Rekordna bera finalistov 7. sezone Štartaj Domžale

0
843

Domžale, 2. junija – Naprava za digitalizacijo zvoka, teniški top, spletni marketing, spletna stran za pomoč bodočim staršem in AI-inštruktor so letošnji zmagovalni produkti in storitve finalnega srečanja brezplačnih delavnic Štartaj Domžale.

Letos si tretje mesto delita Domžalčanki, Ana Britovšek Kunšek, ki je predstavila svojo storitev spletnega marketinga, in Sara Kren, ki je navdušila s svojo spletno stranjo. »Na stopničkah za bron« se jim je pridružil še Mengšan Anej Žaler, mladi gimnazijski maturant, ki je strokovno žirijo prepričal s potencialom, ki ga ima njegova storitev AI-inštruktor.

Na drugo mesto se je zavihtel Kamničan Toni Ulčar. Predstavil je svoj produkt, teniški top, ki ga s skupaj z ekipo pospešeno razvija in s prototipom že žanje zanimanje tudi na tujem.

Prvo mesto pa si je po mnenju komisije najbolj zaslužil Lovro Rakar, Domžalčan, sicer tudi letošnji zmagovalec nacionalnega podjetniškega tekmovanja Popri. Na 7. sezono Štartaj Domžale je s seboj prinesel napravo za digitalizacijo zvoka OnStage in pometel s konkurenco. Z ekipo so jo razvili v sklopu projekta na fakulteti in končni izdelek je prepričal tudi našo komisijo.

Na sinočnjem zaključnem piču je publika slišala rekordnih osemnajst podjetniških predstavitev. Vsaka je presenetila po svoje, zato je bil končen izbor zmagovalcev za strokovno komisijo toliko težji. Letos je serijo delavnic več tednov zapored v živo spremljalo več deset udeležencev, ki so vsak torek in četrtek preživeli v družbi neverjetnih predavateljev, kot so dr. Blaž Zupan, dr. Rok Stritar, Enej Gradišek in Jernej Narat. Pri iskanju razvoju in nadgradnji podjetniških idej so si pomagali z orodji umetne inteligence, Mellanie Grudniik, vodja coworkinga Generator, pa jih je vešče individualno mentorirala do stopnje, ko so bile njihove podjetniške ideje zrele za  predstavitev javnosti in investitorjem.

Komisija v sestavi Mellanie Grudniik, Jernej Narat in Karolina Kalan je izbrala favorite, ki bodo prejeli poglobljeno nadaljnje individualno mentoriranje v skupnem seštevku 60 mentorskih ur in ki bodo deležni brezplačne uporabe prostorov coworkinga Generator.

Serija brezplačnih podjetniških delavnic Štartaj Domžale poteka v soorganizaciji Obrtne zbornice Domžale in Občine Domžale že sedmo sezono.
Kot je ob tem povedala vodja programa Mellanie Grudniik, »so udeleženci presenečeni, da obstajajo tako koristne delavnice, od katerih odnesejo veliko, poleg tega pa dobijo več ur mentoriranja ena na ena in vse to povsem brezplačno.« Udeleženci pa so soglasno  potrdili, da je bila uporaba umetne inteligence, ki smo jo v program vpeljali letos prvič, izjemno dragocena dodana vrednost Štartaj Domžale.

Foto zmagovalec pred komisijo:
Strokovno komisijo je najbolj prepričal Domžalčan Lovro Rakar s produktom OnStage.

Foto Zmagovalci Štartaj Domžale 2023:
(naslovna fotografija)

7. sezona Štartaj Domžale je bila rekordna v vseh pogledih; tako po številu udeležencev, kot po številu finalistov, saj se jih je osemnajst prijavilo za finalni pič. Med njimi si jih je kar pet prislužilo preboj med prve tri.

Obrtna zbornica Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here