V Domžalah smo gostili šahovsko tekmovanje na najvišjem državnem nivoju

0
2552
V hotelu Krona je pretekli vikend potekala Državna ženska liga, kjer se je 8 najboljših ženskih ekip merilo za naziv državnih prvakinj za leto 2016.

Razlog, da se je tekmovanje odvijalo prav v Domžalah je predvsem jubilejna obletnica – v Domžalah namreč obeležujemo 70 let organiziranega šaha. Šahovsko društvo Domžale pa je ob tej priložnosti javnosti še predstavil svoj novi logotip, ki ga je oblikovala in izdelala naša članica Maja Nadvešnik.

Tekmovanje je otvoril domžalski župan, Toni Dragar, ko je namesto domžalske mojstrice šaha Špele Orehek, potegnil prvo potezo na šahovski tabli in prvenstvo je bilo odprto. Naš župan je namreč v prostem času tudi šahist. Predsednik Šahovskega društva Domžale je izrazil veselje ob organizaciji tako pomemebnega dogodka v Domžalah, hkrati pa je prisotne pozval k minuti molka v spomin dolgoletnemu šahistu in športniku, Vidu Vavpetiču.

Organizatorja Državne ženske lige 2016 sta Šahovsko društvo Domžale in Šahovsko društvo Radenska – Pomgrad in je potekalo pod okriljem Šahovske zveze Slovenije. Med 1. in 3. aprilom je tekmovanje potekalo v Domžalah, od 14. do 17. aprila, pa bo tekmovanje potekalo v hotelu Diana v Murski Soboti. Rezultate prvega dela tekmovanja si lahko ogledate tukaj.

Foto: arhiv Šahovskega društva Domžale (Miro Pivar) 
Vir: Občina Domžale
Oglasno sporočilo