Naglič in Kranjec Žagar na svetovnem pokalu v Avstriji do točk

0
413

Gorska kolesarja kamniškega Calcit Bike Teama Rok Naglič in Matic Kranjec Žagar sta minulo nedeljo dirkala na svetovnem pokalu v olimpijskem krosu, ki ga je gostil avstrijski Leogang. Naglič je v članski elite konkurenci končal na 69. mestu, Kranjec Žagar pa na 90. med tekmovalci do 23 let.

Moški elite dirko je zmagal Švicar Lars Forster, Naglič pa je na 69. mestu med na koncu 111. uvrščenimi tekmovalci prikolesaril do novih treh točk za lestvico Mednarodne kolesarske zveze, na kateri je najvišje uvrščeni Slovenec na 157. mestu.

»Štartal sem zelo slabo, ker je še vedno prisoten strah s Češke, ko so me zbili v startnem krogu in mi še ni prijetno. V prvem krogu sem tako ’pokasiral’ vso gnečo. Proga se je nato odprla, začel sem dirkati. Zadnja dva kroga sem zelo dobro odpeljal in sem nanju ponosen. S 105. pozicije sem si priboril 69. mesto in na to sem ponosen, saj danes ni slabih tekmovalcev v svetovnem pokalu. Prehitel sem jih 36., s tem sem zelo zadovoljen,« je povedal Naglič, ki ga zdaj čez 14 dni čaka evropsko prvenstvo, ki bo del evropskih iger na Poljskem.

Med mlajšimi člani je slavil Francoz Adrien Boichis. Tudi slovenski prvak v absolutni konkurenci Kranjec Žagar je osvojil nov par točk za lestvico Uci. Na njej zaseda 213. mesto in je tretji najboljši Slovenec.

»Startal sem s številko 44, in sicer iz 5-6 vrste. Startni krog se mi ni najbolje posrečil, tako da sem na ožjih mestih moral čakati, da se je zamašek sprostil. V naslednjih krogih sem hotel pridobiti čim več pozicij, a kar nisem mogel priti v standardni dirkaški tempo. Ni bilo pravega počutja in nog. Mislim, da je vzrok za slabši nastop tudi glava in rang dirke svetovnega pokala. Pred naslednjimi dirkami bo moj cilj izboljšati psihično pripravljenost. Zahvaljujem se Calcitu, da mi je omogočil nastop na svetovnem pokalu v Leogangu,« je zaključil Kranjec Žagar, ki bo naslov državnega prvaka branil sredi julija v Kotečniku.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here