Z Dobrne z dvema srebrnima medaljama

0
245

Na Dobrni so se gorski kolesarji in kolesarke pomerili na peti dirki sezone SloEnduro. Na startu je bilo devet članov kamniškega Calcit Bike Teama, z drugim mestom pa sta se izkazala Maj Babačič med tekmovalci do 19 let in Ana Inkret med tekmovalkami do 17 let.

V U15 smo imeli na progi tri tekmovalce. Gabriel Nosan je bil osmi, Aljaž Šav deveti in Miha Mihelič 23. Matej Osolin je osvojil 15. mesto v U17, Tristan Petrušić 31. Peter Vovk je v kategoriji moški elite končal na šestem mestu, Miha Spruk je bil sedmi med master 1.

»Na tekmi sem užival, dobro sem se peljal in bil sem zadovoljen nad potekom tekme, saj sem po treh etapah imel vodilno pozicijo v moji kategoriji U19. Na začetku četrte etape pa se mi je strgala veriga. Celo vožnjo sem moral voziti brez nje. Izgubil sem precej časa. K sreči sem imel po prvih treh etapah nekaj prednosti in kljub zaostanku četrte sem končal na drugem mestu,« je razplet na Dobrni komentiral Babačič.

»Dirka je bila dobra. Glede na dobre razmere pa sem vseeno upala na boljši rezultat. Vse tri proge sem odpeljala brez padcev. Na prvih dveh progah sem za vodilno zaostala čisto malo. Najtežja je bila naša tretja proga, kjer sem pridobila malo več zaostanka,« pa je povedala Inkretova.

Vsi rezultati: http://www.sloenduro.com/wp-content/uploads/2023/06/230625_sloenduro-krokar_results_categories.pdf

V nedeljo je na Evropskih igrah na Poljskem v dresu slovenske reprezentance dirkal Rok Naglič, ki je v težkih razmerah na progi, končal na 52. mestu. Zmagal je Romun Vlad Dascalu.

PR Calcit Bike Team

Oglasno sporočilo