Kronika Policijske postaje Domžale (od 26.6. do 2.7.2023)

0
510

26. 6. 2023
TATVINA KOLESA

Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do odklenjenega nadstreška stanovanjske hiše in iz tam odtujil moško gorsko kolo znamke Kilimanjaro, tipa MTB Sport 29 Men. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 6. 2023
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik kolesa in voznik osebnega avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja voznika osebnega avtomobila, kateri je trčil v kolesarja. V prometni nesreči se je poškodoval voznik kolesa, kateri je naknadno sam
iskal zdravniško pomoč. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 60 EUR. Policisti bodo zoper voznika osebnega avtomobila zaradi kršitve določil ZPrCP uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

28. 6. 2023
TATVINA PLOŠČIC

Policisti so bili obveščeni o tatvini ploščic. Ugotovljeno je bilo, da so storilci iz terase stanovanjskega bloka odtujili tam odložene pakete ploščic, ter se po dejanju s kraja odpeljali. Z opisanim so storilci podjetje oškodovali za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 6. 2023
VLOM V GARAŽO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v garažo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem na vzvod odprl okno garaže ter tako prišel v njeno notranjost. Iz notranjosti je storilec odtujil kolo znamke Scott AFD 509. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 550 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 6. 2023
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Na podlagi 23.člena ZPrCP so policisti vozniku osebni avtomobil zasegli in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. Policisti so vozniku zaradi kršitve določil ZPrCP izdali plačilni
nalog, prav tako pa bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

30. 6. 2023 – POŽAR NA EKOLOŠKEM OTOKU
Policisti so bili obveščeni o požaru na ekološkem otoku. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do ekološkega otoka in tam na neugotovljen način zanetil požar. V požaru sta zgoreli tudi kolesi last dveh oškodovank. Požar so nato pogasili gasilci. V opisanem je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 10.000 EUR. Policisti v zvezi
kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 7. 2023
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču avtoceste. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz rezervoarja parkiranega vlečnega vozila odtujil za okoli 438 EUR dieselskega goriva, ter z opisanim oškodoval tuje podjetje. V zvezi
opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 7. 2023
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčila v pred seboj vozeči osebni avtomobil, katerega je vozil tuji državljan. Voznici osebnega avtomobila so policisti zaradi kršitve določil ZPrCP izdali plačilni nalog. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 1.000 EUR.

2. 7. 2023
GOLJUFIJA
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju goljufija. Ugotovljeno je bilo, da je storilec z namenom, da bi si pridobil protipravno premoženjsko korist, lažno preko interneta oglaševal oddajo apartmaja na naslovu na Hrvaškem in s tem oškodovanko zapeljal, da je ta na transakcijski račun storilca nakazala 240 EUR kot avans oz. rezervacijo. Po opisanem je storilec prekinil vse stike z oškodovanko. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
________________________________________________________________________

OPOZORILO
SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd.), saj se je v zadnjem tednu povečalo število vlomov v stanovanjske hiše.

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo