Tri nove okrepitve v kamniški vrsti

0
223

Tudi v taboru slovenskih podprvakov že sestavljajo ekipo za novo sezono, ki jo bo vodil hrvaški strokovnjak Mladen Kašić. Kamniške vrste so z izjemo Tomislava Mitrašinovića zapustili vsi trije preostali tujci, Miloš Arsenoski, Luis Sosa Siera in Daniel Aponza, novinci pa bodo Bernard Bakonji, Uroš Nikolić in Lazaro Yoelvis Brunet Llanes.

Največ izkušenj od trojice novincev, ki bodo oblekli dres Calcit Volleyja, ima hrvaški reprezentančni organizator igre Bernard Bakonji. Dobro ga poznajo tudi kamniški ljubitelji odbojke, saj je kar nekaj let nosil dres zagrebške Mladosti in je v srednjeevropski ligi nekajkrat obiskal kamniško športno dvorano. Petindvajsetletni Bakonji je svojo odbojkarsko pot začel v Sisku, nato pa od leta 2016 do lanske sezone igral za Mladost. Lani se je prvič podal v tujino, kjer je igral za špansko Almerio in bil z njo šesti po rednem delu prvenstva.

Tudi leto dni mlajši Srb Uroš Nikolić, ki igra na mestu blokerja, je v lanski sezoni igral v tujini. Zanj je bila to druga sezona. Predlani je nosil dres Verone in je bil soigralec Roka Možiča, lani pa je 209 cm visoki igral za francoski Poitiers. Občasno igra tudi za srbsko reprezentanco. V svoji karieri je igral še za beograjski Železničar, Crveno zvedo in Niš.

Najmlajši med trojico tujih novincev v Calcit Volleyju je Kubanec Lazaro Yoelvis Brunet Llanes, ki igra na mestu sprejemalca. Star je 23 let, svojo odbojkarsko pot je začel na Kubi pri ekipi Villa Clara, že kot osemnajstletni igralec pa je odšel v Brazilijo in igral za tamkajšnjo ekipo Sada Cruzeiro U21. V članski konkurenci je debitiral za brazilsko ekipo Lavras, nato je eno leto igral v Abu Dabiju za Al Ain, lani pa za Metalac-Takovo iz Gornjega Milanovca v srbski ligi. Visok je 198 cm.

Odbojkarski klub Kamnik

Oglasno sporočilo