Kronika Policijske postaje Kamnik (od 21.8. do 27.8.2023)

0
437

21.8.2023
POŠKODOVANJE FASADE
Policisti smo bili s strani občanke obveščeni o poškodovanju fasade stanovanjskega bloka. Neznanec je očitno izkazal svojo nadarjenost z metanjem jajc v fasado, na kateri je povzročil materialno škodo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PROMETNA NESREČA
Policisti so v naselju Moste obravnavali prometno nesrečo, zaradi izsiljevanja prednosti v križišču voznice, kjer so udeleženci zadobili lahke telesne poškodbe. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po Zakonu v cestnem prometu.

GLASNA GLASBA
Policisti so v naselju Kamnik obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi poslušanja glasne glasbe in s tem motenje nočnega miru in počitka. Glede nato, da se je zabava končala je bilo občanu izrečeno opozorilo.

22.8.2023
PROMETNA NESREČA
Na Perovem se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

23.8.2023
TATVINA ČELADE
Na policijski postaji se je zglasil občan in podal prijavo kaznivega dejanja tatvine in sicer mu je neznanec na vlaku odtujil kolesarsko čelado, katero je odložil na polico nad sedeži. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policistka je v Kamniku kršitelju zasegla prepovedano snov 2x original pretisni ovoj z napisom Galenika Flormidal 15 mg – 14 belih okroglih tablet. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

24.8.2023
PROMETNA NESREČA
V centru Kamnika se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

FIZIČNI NAPAD S STRANI SOSEDA
Na policijsko postajo se je zglasila občanka iz Duplice in prijavila fizični napad s strani soseda. Tekom tedna sta prišla v spor glede parkiranja koles v skupnih prostorih stanovanjskega bloka. Tako je nasilnež tega dne napadel sosedo jo spravil v podrejen položaj, podkrepljeno z grožnjo da jo bo ubil, pri tem pa ji z rokami zadal telesne poškodbe po predelu glave. Sprejet Zapisnik za kaznivo dejanje Nasilništva, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
V naselju Potok pri Komendi so policisti zaradi kršitev cestno prometnih predpisov preverili voznika, kateri pa je pri postopku kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, katerega je odločno odklonil, kljub temu, da je bil seznanjen s posledicami odklona. Zoper voznika bo podan predlog na okrajno sodišče Kamnik.

25.8.2023
IZGUBA DENARNICE Z DOKUMENTI
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil izgubo denarnice z dokumenti, s plačilnimi in raznimi karticami ugodnosti. Opravljeni vnosi v evidence in napoten na Upravno enoto po nove dokumente.

26.8.2023
GLASNA GLASBA
Policisti so v naselju Šmarca obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi poslušanja glasne glasbe in s tem motenje nočnega miru in počitka. Na kraju so policisti opravili razgovor s kršiteljem in mu izrekli opozorilo.

POŽAR NA STANOVANJSKI HIŠI
Policisti smo bili obveščeni, da gori večstanovanjska hiša, v katerem je v spodnjem delu poslovni prostor, v drugem pa mansardna stanovanja. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili in policisti, ki so zbrali prva obvestila in kraj zavarovali. Vzrok požara še ni znan, saj na delu kjer so opazili ogenj, ni nobenih elektronskih ali električnih naprav, edino elementi notranje in zunanje enote za klimo. V požaru ni bil k sreči noben telesno poškodovan. Postopek prevzela ogledna skupina SKP PU Ljubljana.

27.8.2023
POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti so na parkirišču Arboretuma Volčji Potok obravnavali poskus vloma v kombinirano vozilo. Neznani storilec je pristopil do vozila in z neznanim predmetom razbil steklo na zadnjih levih vratih tovornega vozila in poskušal vzeti kovčke z orodjem, ker pa so bili kovčki prazni, je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

VOŽNJA POD VPLIVOM PREPOVEDANIH DROG
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo na podlagi hitrega testa na droge ugotovljeno, da vozi pod vplivom prepovedanih drog. Zaradi slednjega mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Napisan bo obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo