V Domžalah za konec sezone še 14 uvrstitev na zmagovalni oder

0
703

Z dirko v Domžalah se je v soboto končala domača sezona slovenskega pokala SloXcup za gorske kolesarje v olimpijskem krosu. Dirko med člani elite je zmagal Rok Naglič in s tem osvojil prvo mesto v skupnem seštevku. V Domžalah je poleg Nagliča na zmagovalnem odru stalo še 13 članov in članic kamniškega Calcit Bike Teama.

Naglič je na MTB poligonu Šumberk za seboj pustil Mihaela Štajnarja na drugem in klubskega kolega Matica Kranjec Žagarja na tretjem mestu. Slednji je s tem skočil na drugo mesto končnega seštevka tik za prijatelja Nagliča, bil pa je najboljši med mlajšimi člani.

Med ženskami elite je slavila Vita Movrin pred Marušo Naglič. V skupnem seštevku je bila Movrinova prav tako prva, Nagličeva pa tretja.

V konkurenci veterani 1 je novo zmago vpisal Calcitovec Boštjan Hribovšek, ki je bil na koncu tudi najboljši v seštevku sezone. Na drugem mestu jo je končal Jure Belak, ki pa v Domžalah ni dirkal.

Med amaterji je bil najboljši Timotej Bonifer, tako na zadnji dirki sezone kot v skupnem seštevku.

V končnem seštevku je navkljub odsotnosti v Domžalah na drugem mestu končal Bojan Kemperl.

Med tekmovalci do 17 let je na tretjem mestu dirko končal Jaka Tominšek, kar mu je prineslo drugo mesto v skupnem seštevku. V konkurenci tekmovalk do 17 let je na tretjem mestu končala Zoja Ravnikar Bolčina.

Maks Majnik je bil tretji na dirki do 15 let in drugi na koncu seštevka sezone, v isti starostni kategoriji med dekleti je naša Tajda Šoštarko končala na prvem, Ula Ravnikar Bolčina pa na tretjem mestu. Šoštarko je bila najboljša tudi v pokalu SloXcup, tretja pa Ravnikar Bolčina.

Anamarija Kosec je bila tretja v U13, Hana Bele Grkman prav tako tretja v U11. Na dirki do 9 let sta Calcitovki Zara Toff in Neža Šekoranja vpisali dvojno zmago.

Vsi rezultati XCC Energija: https://prijavim.se/uploads/4850_result.pdf

PR Calcit Bike Team

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here