Calcit Water Polo letos v vseh selekcijah in v Alpski ligi

0
172

V letošnji sezoni je Calcit Water Polo iz Kamnika doživel preobrazbo v svoji članski ekipi, ki se je soočila s številnimi spremembami. Priprave so potekale v domžalskem bazenu zaradi poplavljenega bazena in strojnice, ki jim ga je v znak solidarnosti ponudila sosednja občina. Ekipa je doživela številne spremembe. V Ljubljano je odšel reprezentačni vratar Gašper Žurbi, drugi reprezentant Aleksander Cerar je bil posojen v Kranj. V zameno je Kranj posodil vratarja in tri mlade igralce, kar je pomenilo, da so mlajši igralci prevzeli vodilne vloge. Kljub spremembam in novi dinamiki ekipa vztraja na četrtem mestu državnega prvenstva. Trener Gašer Šenica je poudaril predanost in trdo delo na treningih ter cilj, da se uvrstijo med najboljše štiri ekipe v državnem prvenstvu.

Mlajše selekcije

Calcit letos tekmuje v vseh selekcijah. Me mlajšimi dečki so zabeležili dva poraza, medtem ko so med dečki in kadeti na odličnem drugem mestu, tako da računajo vsaj med dečki na uvrstitev v finale. Med mladinci so uspešno odigrali kvalifikacije in se prav tako uvrstili v redni del prvenstva.

Alpe waterpolo leagua – AWL

V članski kategoriji se tekme med slovenskimi klubi v alpski ligi štejejo tudi za točke v DP. Ob treh porazih so zabeležili zmago proti drugi ekipi Ljubljane, ki jo vodi nekdanji trener Calcita Komelj. Na večini tekem so Calcitovi dobro začeli, v nadaljevanju pa popustili, na zadnji tekmi pa so že začeli kazati pravo podobo. V ligi enajstih ekip so trenutno na devetem mestu.

Calcit Water Polo – ASV Ströck Wien  7:15 (5:3, 1:5, 0:2, 1:5)
Borac Banjaluka – Calcit Water Polo  15:9 (4:4, 3:2, 1:2, 7:1)
Calcit Water Polo – Opatija  8:22 (3:8, 2:3, 0:3, 3:8)
Ljubljana Slovan II – Calcit Water Polo  11:13 (2:3, 4:3, 3:4, 2:3)

Že ta vikend jih čaka nov turnir v “domačem bazenu”. V soboto se bodo pomerili proti Trstu, v nedeljo jih čaka močna še neporažena ekipa Mladosti.

Sobota, 02.12.2023 ob 15.20, POB Kranj
Calcit Water Polo – Pallanuoto Trieste

Nedelja, 03.12.2023 ob 10.00, POB Kranj
HAVK Mladost – Calcit Water Polo

Besedilo in fotografija (kvalifikacije U19)
Aleksander Sokler

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here