Kronika Policijske postaje Kamnik (od 4.12. do 10.12.2023)

0
1184

4. 12. 2023
POŠKODOVANJE VOZILA
Neznani storilec je v naselju Šmarca z neznanim ostrim predmetom poškodoval osebni avtomobil in poškodoval prednja brisalca. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

POŠKODOVANJE VOZILA
Neznani storilec je v Mekinjah na Cankarjevi ulici z neznanim ostrim predmetom poškodoval osebni avtomobil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

POŠKODOVANJE VOZILA
Neznani storilec je v Kamniku poškodoval osebni avtomobil in sicer ključavnico, voznikovo šipo in okvir zadnjih levih vrat. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

INTERVENCIJA V KAMNIKU
Policisti so v Kamniku obravnavali intervencijo, kjer je moški kršil javni red in mir s tem, da je verbalno žalil in vpil na občanko. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

PROMETNA NESREČA NA KAMNIŠKI OBVOZNICI
Na Kamniški obvoznici se je zgodila prometna nesreča, zaradi nepravilne premika z vozilom, pri spreminjanje smernega vozišča. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilnih cestnega prometa.

INTERVENCIJA V ZDUŠI
Policisti so v naselju Zduša obravnavali intervencijo, kjer sta se sprla oče in hčerka ter kršila javni red in mir s tem, da so se verbalno žalil. Kršitelju bo naknadno izdana plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

5. 12. 2023
INTERVENCIJA IN NUDENA ASISTENCA
Policisti so bili obveščeni o občanu, ki ima psihične težave in ne uživa predpisane terapije. Obveščena dežurna ekipa Zdravstvenega doma Kamnik, kjer je zdravnik odredil prisilno hospitalizacijo v PH Polje in zaprosil policiste za nudenje asistence pri prevozu pacientke.

TATVINA V TRGOVINI SPAR
Policisti so na Usnjarski ulici v trgovini Spar obravnavali tatvino artiklov, ki jo je izvršila mladoletna oseba. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo in poročilo na CSD Kamnik.

TATVINA DENARNICE KOLESA
Policisti so obravnavali tatvino denarnice v trgovini Lidel. Tatvino je izvršila neznana oseba, kolesa znamke Scott, neznanih serijskih številk. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA V TRGOVINI SPAR
Policisti so na Kovinarski cesti v trgovini Mercator obravnavali tatvino artiklov, ki jo je izvršila neznana oseba. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
Na regionalni cesti I. reda Kamnik – Stahovica v naselju Spodnje Stranje se je zgodila prometna nesreča, zaradi vožnje preblizu desnega roba. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilnih cestnega prometa.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V MOSTAH PRI KOMENDI
Policisti so v naselju Moste pri Komendi obravnavali prometno nesrečo s pobegom zaradi izsiljevanja prednosti. premika z vozilom. NN voznik je z neznanim vozilom in registrskimi številkami trčil v osebni avtomobil, ki je pravilno pripeljal po prednosti cesti iz smer Žej proti Mostam in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

KAZNIVO DEJANJE SPLETNE GOLJUFIJE
Oškodovanka se je zglasila na policijsko postajo in prijavila kaznivo dejanje spletne goljufije. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanka objavila oglas na Marketplace na FB-ju. Čez nekaj minut jo je kontaktirala neznana oseba, z imenom profila Ange Sagno, s katero sta se dogovorila, da se bo ona preko FedEx-a dogovorila o dostavi. Oškodovanka je od FedEx-a dobila meil, v katerega je vtipkala podatke svoje bančne kartice, ter nakazala 50,00 evrov. Ko je ugotovila, da je nekaj narobe, saj je NN oseba od nje zahtevala še več denarja, je preklicala kartico. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KAMNIKU
Policisti so obravnavali vloma v stanovanjsko hišo v Kamniku, kjer je neznani storilec na vzvod skozi pritlično okno notranjega stopnišča vstopil v notranjost, katero je v celoti pregledal. Pri pregledu notranjosti je bilo ugotovljeno, da je bil odtujen mobilni telefon. Materialna škoda za okoli 200 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

6. 12. 2023
POVOŽENJE DIVJADI
Ob 6.00 uri je voznik na lokalni cesti Kamnik – Podgorje izven naselja Podgorje, z osebnim vozilom trčil v srno. Na kraju so policisti izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

REALIZIRANA TRAJNA PRIVEDBA
Policista sta na podlagi trajne privedbe za privedbo Okrajnega sodišča v Ljubljani prijeli obdolženca in ga odpeljali na zaslišanje.

KAZNIVO DEJANJE SPLETNE GOLJUFIJE
Oškodovanec se je zglasil na policijski postaji in prijavil kaznivo dejanje spletne goljufije. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanec, želel opraviti spletni nakup na neznani spletni strani, in tako iz njegove bančne kartice VISA želel odtujiti 106,93 evrov. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NASILJE V DRUŽINI IN PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini, kjer je kršitelj v družinski skupnosti do svoje partnerke izvajal fizično in psihično nasilje. Osumljencu je bila odrejena prepoved približevanja do oškodovancev. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

GOLJUFIJA
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil kaznivo dejanje goljufijo in sicer je izvajalcu plačal gradbena dela, katerih pa izvajalci do danes še ni opravil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper znanega storilca na pristojno državno tožilstvo.

7. 12. 2023
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KOMENDI
Policisti so obravnavali vloma v stanovanjsko hišo v Komendi, kjer je neznani storilec pristopil do balkonskih vrat stanovanjske hiše v visokem pritličju in z NN primernim predmetom na vzvod odprl balkonska vrata. Tako je vstopil v notranjost stanovanjske hiše iz katere je odtujil več koso zlata in denar. Materialna škoda za okoli 35000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

NAJDENO NEEKSPLODIRANO UBOJNO SREDSTVO IZ DRUGE SVETOVNE VOJNE
Delavci so na delovišču na jezu v Kamniški Bistrici pri izkopavanju peska naletel na neeksplodirano ubojno sredstvo – protitankovska bojna mina TMM1. Uslužbenci DEvNUS so najdeno eksplozivno telo ustrezno zavarovali, odpeljali na varno lokacijo in ga uničili. Uničenje eksplozivnega telesa je potekalo brez posebnosti.

KAZNIVO DEJANJA NAPAD Z NEVARNIM PREDMETOM
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje napad z nevarnim predmetom, kjer je neznana oseba s kovinsko palico napadla voznika osebnega avtomobila in zbežala iz kraja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

8. 12. 2023
PROMETNA NESREČA Z LAHKIMI TELESNIMI POŠKODBAMI V ŠMARCI
Na regionalni cesti I. reda Domžale – Duplica v naselju Šmarca se je zgodila prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami, zaradi prekratke varnostne razdalje. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilnih cestnega prometa.

KAZNIVO DEJANJE GROŽENJ
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje groženj, ki jih je osumljeni, oškodovancu izrekel preko mobilnega telefona. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na regionalni cesti I. reda Kamnik – Ločica v naselju Kamnik, obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeležena izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA NA KAMNIŠKI OBVOZNICI
Na regionalni cesti I. reda Duplica – Kamnik v naselju Kamnik se je zgodila prometna nesreča, zaradi izsiljevanja prednosti. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilnih cestnega prometa.

9. 12. 2023
PROMETNA NESREČA NA KAMNIŠKI OBVOZNICI
Na regionalni cesti I. reda Duplica – Kamnik izven naselja Kamnik se je zgodila prometna nesreča, zaradi prekratke varnostne razdalje. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilnih cestnega prometa.

PROMETNA NESREČA NA KAMNIŠKI OBVOZNICI
Policisti so v garažni hiši Supernove, obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeležena izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

KAZNIVO DEJANJE GROŽENJ
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje groženj, ki jih je osumljeni, oškodovancu izrekel preko mobilnega telefona. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

10. 12. 2023
POŠKODOVANJE VOZILA
Neznani storilec je v Kamniku z neznanim ostrim predmetom poškodoval osebni avtomobil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

KAZNIVO DEJANJE GROŽENJ
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje groženj, ki jih je osumljeni, oškodovancu izrekel osebno. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

KAZNIVO DEJANJE SPLETNE GOLJUFIJE
Oškodovanka se je zglasila na policijsko postajo in prijavila kaznivo dejanje spletne goljufije. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanka objavila oglas na Facebook marketplace, kjer je prodajala artikel v vrednosti 45 evrov. Na njen oglas se je odzvala oseba po imenu Bitezatu Maria in se zanimala za omenjeni artikel ter ji ponudila opcijo dostave čevljev preko dostavne službe DHL. Oškodovanka je osebo ignorirala, vendar je kljub temu na elektronski naslov prejela sporočilo neznane osebe pot pretvezo, da je dostavna služba DHL, da naj jim pošlje Pay safe v vrednosti 100 evrov za zavarovanje kurirja, ki po naslednji dan prišel po artikel in ji plačal, ji povrnil nastale stroške ter artikel dostavil stranki. Oškodovanka je poslala 100 evrov na elektronski naslov dhlservicecourrier27@gmail.com Pay safe. Kasneje je iz navedenega elektronskega naslova prejela sporočilo, da ni pravilno poravnala zneska, in da mora sedaj plačati 150 evrov. Oškodovanka je takrat opazila, da nekaj ni v redu in zadevo prijavila policiji. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here