Izgradnja sistema za plačljivo avtomatsko izposojo koles v Domžalah

0
439

Na urad županje Občine Domžale smo naslovili naslednje vprašanje občanov:
“Kolikšen bo celoten strošek nove investicije “izposoja koles”? Zanimajo jih tudi lokacije parkirišč koles, strošek izposoje in ime avtorja študije smiselnosti te investicije.”

Odgovor:

Celoten strošek novega sistema izposoje koles zajema ureditev podlag na 10 lokacijah ter dobavo in montažo postajališč s stojali in kolesi. Sklenjena pogodba za dobavo in montažo desetih postajališč ter dobavo 40 klasičnih in 10 električnih koles znaša 309.880 EUR z DDV. Pogodbena vrednost za gradbeno in elektro dela za izvedbo betonskih platojev, na katera se pritrdijo stojala za izposojo koles znaša 97.600 EUR z DDV. Skupaj torej 407.480 EUR.
Za investicijo je bil pripravljen dokument za identifikacijo investicijskega projekta (DIIP= »Izgradnja sistema za avtomatsko izposojo koles, upravljanje in vzdrževanje sistema in upravljanje centra trajnostne mobilnosti«, ki ga je izdelalo podjetje JHP projektne rešitve d.o.o. iz Domžal. Za potrebe upravljanja sistema, vzdrževanja kolesarskih postaj in koles ter za delovanje informacijske pisarne izposoje koles je Občina Domžale pripravila javno naročilo, ki je bilo v teh dneh objavljeno na portalu javnih naročil.
V prvi fazi se v širšem središču mesta vzpostavlja 10 postajališč na naslednjih lokacijah: pri kopališču, na Kolodvorski cesti, pri garažni hiši na Masljevi ulici, pri tržnem prostoru, v Češminovem parku, na Cesti talcev, pri Vrtcu Palček na Viru, na Slamnikarski cesti, pri pokopališču Domžale in naselju Bistra.
Cenik izposoje koles še ni oblikovan, bomo pa sledili cilju, da bo izposoja koles čim bolj dostopna vsem. Pri tem bomo sledili tudi izkušnjam občin, ki so sisteme za izposojo koles nazadnje vzpostavile.
Urad županje Občine Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here