Kronika Policijske postaje Domžale (od 6.2. do 10.2.2024)

0
273

6. 2. 2024
TATVINA IZ VOZILA

Policisti so bili obveščeni o tatvini iz vozila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz odklenjenega, parkiranega vozila odtujil gotovino v znesku 1.400 EUR, športne copate, akumulatorski vrtalnik in sušilec, ter z opisanim lastnika oškodoval za okoli 1.700 EUR.

6. 2. 2024
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL

Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec z razbijanjem stekla na prednjih desnih vratih parkiranega osebnega avtomobila vlomil vanj in iz notranjosti odtujil več kosov oblačil s čimer je lastnika oškodoval za okoli 500 EUR.

7. 2. 2024
TATVINA IZ GARAŽE

Policisti so bili obveščeni o tatvini iz garaže. Ugotovljeno je bilo, da je storilec pristopil do garaže v pritličnem delu stanovanjske hiše. Iz poštnega nabiralnika v bližini je vzel ključ garažnih vrat in jih z njim odprl. Iz notranjosti garaže je odtujil več kosov baterijskega in električnega orodja, ter električni skiro, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 5.000 EUR.

7. 2. 2024
VLOM V OSEBNI AVTOMOBI
L
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec z razbijanjem stekla na vratih parkiranega osebnega avtomobila vlomil vanj in iz notranjosti odtujil žensko torbico z vsebino s čimer je lastnico oškodoval za okoli 1.600 EUR.

8. 2. 2024
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku osebo, katera je posedovala manjšo količino prepovedane droge. Opisano so policisti osebi zasegli in bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

8. 2. 2024
VLOM V TOVORNO VOZILO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec z neznanim primernim predmetom razbil steklo prtljažnih vrat parkiranega tovornega vozila in tako prišel v njegovo notranjost iz katere je odtujil več kosov električnega orodja s čimer je lastnika oškodoval za okoli 990 EUR.

9. 2. 2024
TATVINA KOLESA Z MOTORJEM

Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz ograjenega dvorišča odtujil tam parkirano kolo z motorjem Piaggio, Typhoon 50, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 1.400 EUR.

10. 2. 2024
PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1

Policisti so med varovanjem javne prireditve opazili pretep med dvema opitima udeležencema prireditve, katera sta kljub opozorilom in zakonitim ukazom policistov s kršitvijo nadaljevala, zaradi česar je bilo zoper njiju odrejeno pridržanje po 109/II ZP-1. Kršiteljema so policisti zaradi kršitev določil ZJRM-1 izdali plačilna naloga.

10. 2. 2024
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku osebo, katera je posedovala manjšo količino prepovedane droge. Opisano so policisti osebi zasegli in bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

OPOZORILO
SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin in vlomov in jih pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših predmetov iz vozila, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here