Karate seminar

0
382

JAPONEC SHUSEKI SHIHAN MANABU MURAKAMI 8.Dan

Sensei Murakami, se je na povabilo SKIZ Slovenije, Shihan Čeriča 8.Dan Hanshi, v Slovenijo vrnil 21. 4. 2022, po dolgih petih letih, (julij, 2017, Izola). Organizirana aktivnost je potekala, najprej dva dni v Kanazawa centru Maribor, četrtek reprezentančne priprave, A in B reprezentance, petek Yudansha-kai trening črnih pasov. V soboto in nedeljo sta potekali celodnevni aktivnosti v Ruški športni dvorani, kjer je bil seminar odprtega, mednarodnega tipa, katerega so se udeležili predstavniki, Avstrije, Madžarske, Rusije, Belgije in seveda Slovenije. Sensei Murakami, je vlogo glavnega inštruktorja SKIFederacije, nedvomno upravičil in dokazal, da je veliki karate učitelj, Soke Kanazawa  10.Dan pri izbiri naslednikov, imel popolnoma prav.  Sensei iz Japonskega in svetovnega SKIF Centra, se je karateja dotaknil prav v srž osnov, razložil določene razlike med posameznimi organizacijami in zadovoljil, tako mlajše kot starejše. Pokazal je pot, kako s pozameznimi klasičnimi vadbenimi prvinami kihona, nadgraditi motoričnost in harmonijo gibov in s tem v prosti borbi – kumiteju, postati hitrejši in učinkovitejši. V popolnosti sta bili obdelani mojstrski kati Bassaidai, Kankudai in v začetku Heian Sandan. V soboto in nedeljo, sta se v sklopu razdelitve treninga po pasovih, vključila Shihan Čerič 8.Dan in glavni inštruktor Belgije, Sensei Qastrikue 6.Dan.

Po seminarju so bili uspešno izpeljani mojstrski izpiti izbranih članov SKIF Zveze Slovenije. Med njimi ni bilo kandidatov iz Domžal. Seminar se je po štirih dneh aktivnosti, pozitivno zaključil. 19 vadečih članov kluba Atom Domžale, (4 x Dan in 15 x Kyu), se je glede na varčnost, dogodka udeležila zmerno, enodnevno ali dvodnevno, saj je gost prihajal iz daljne Japonske.

Zenmedia


Nastop za 70. rojstni dan Občine Domžale

Nastop atomovcev ob 70. občinskem prazniku mesta Domžale, se je ob naslovu organizatorja, ”Spoznajmo se”, odvil v Češminovem parku, pred polno gledalci, ki so lahko občudovali karate nastop šolskih pasov, vrlih karateistov in karateistk, ki so se bili ob velikem številu predstavnikov različnih kulturnih in športnih dejavnosti,  pripravljeni izpostaviti pred domžalsko publiko.

Zenmedia

 

 

Oglasno sporočilo