Novice iz tabora Calcit Volleyball (7.3.2024)

0
179

Kamničani v petem nizu do finala pokala Slovenije

Odbojkarji Calcit Volleyja so v polfinalu pokala Slovenije v gosteh premagali Krko s 3:2 (16, -21, 22, -22, -7). V finalu, 24. marca, se bodo v Kopru pomerili z Mariborom, ki je v prvi polfinalni tekmi doma se 3:0 (18, 21, 24) premagal ACH Volley.

Krka – Calcit Volley  2:3 (-16, 21, -22, 22, -7)

Novo mesto – Dvorana Marof, gledalcev 100, sodnika: Markelj, Vrenko.

Krka: Jarvis 10, Medved, Erpič 3, Kocjančič, Kosmina 14, Bregar 17, Verdinek (L), Kožar, Pulko, U. Erpič, Lindič 6, Rojnik 1, Mejal 1, Laknar (L). Trener: Jernej Rojc.

Calcit Volley: Planinšič 2, Vinkovič, Lazar, Klobučar, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 10, Okroglič 5, Mitrašinović 18, Brunet 27, Bakonji, Dulčev 10, Pavlović 8. Trener: Mladen Kašić.

V soboto so Kamničani dokončno izpadli iz boja za prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva, zato so trenutno vse svoje sile usmerili v polfinalni obračun v pokalu Slovenije. Že v četrtfinalu so se proti kanalskemu Alpacemu rešili v petem nizu, podobna zgodba pa je bila tudi v Novem mestu. Krka, ki je v modri skupini trenutno druga, je pošteno namučila varovance Mladena Kašića, ki so sicer odlično začeli tekmo, nato pa so šele v tie-breaku dokončno strli odpor domače ekipe.

V prvem nizu je kamniška ekipa prevladovala od prve točke naprej. Po dveh zaporednih asih Uroša Planinšiča je bilo 3:0, po uspešnem napadu Lazara Bruneta 8:2 in bloku Uroša Nikolića 11:4. Tudi do konca niza visoke prednosti niso več izpustili iz rok, niz pa se je končal s še enim blokom Nikolića. Toda že v drugem nizu so se pojavile napake v kamniški igri. Prav po njihovi lastni napaki so Novomeščani povedli z 8:4, po novih treh kamniških napakah pa že s 14:8. Čeprav so se jim Kamničani s tremi zaporednimi asi Dimitra Dulčeva približali na dve točki zaostanka (13:15), po uspešnem napadu Nikolića pa le na točko (16:17), do preobrata ni prišlo, kajti v končnici so bili bolj zbrani Novomeščani.

V izenačenem tretjem nizu so Kamničani do odločilne prednosti prišli zahvaljujoč dvema asoma Bruneta in nato še Tomislava Mitrašinovića, ko so povedli s 23:20. Drugo zaključno žogo je nato izkoristil Brunet. Tudi v četrtem nizu je bila igra izenačena, tokrat pa so bili odbojkarji Krke tisti, ki so preko Martina Kosmine prišli do treh točk prednosti (21:18). Kamničani so se jim dvakrat še približali na točko zaostanka, zadnjič pri izidu 22:23, po dveh zaporednih točkah pa je Krka izid v nizih izenačila na 2:2.

O drugem finalistu letošnjega pokalnega tekmovanja je tako odločal tie-break, v katerem so Kamničani dosegli kar pet asov. Dva Brunet za vodstvo s 4:0, nato dva Uroš Pavlović za 8:1, potem pa še Tomislav Mitrašinović za 11:2. Zmagovalec tekem je bil s tem praktično odločen, kamniško zmago pa je potrdil Brunet.

V petih nizih so Kamničani kar 17 točk osvojili neposredno na svoj servis, vendar so ob tem naredili 29 napak, medtem ko je Krka za šest asov naredila 18 napak. Obe ekipi sta bili približno enako uspešni na sprejemu in v napadu, v Calcit Volleyju se je z 80-odstotno učinkovitostjo izkazal Mitrašinović, veliko boljši pa so bili Kamničani v bloku, s katerim so osvojili enajst točk, Novomeščan pa pet manj.

Slovo od sezone z osvojenim nizom proti Šempetrankam

Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v četrtfinalni tekmi pokala Slovenije na domačem igrišču izgubile proti ekipi SIP Šempeter z 1:3 (-22, -16, 19, -15). Zanje je bila to tudi zadnja tekma v letošnji sezoni.

Calcit Volley II – SIP Šempeter 1:3 (-22, -16, 19, -15)

Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 60, sodnika: Pevc, Zajec.

Calcit Volley II: Mohorič 1, Špoljarič 10, Topič 7, Vučučević, Maček 9, Vravnik, Lončar 1, Stupar, Butalič (L), Žvegla, Sitar 8, Gojak (L), Vukojević 6, Gimpelj 16. Trenerka: Tjaša Gadža.

SIP Šempeter: Božič 2, Koren, Lebič, Puckmeister, Jelen (L), Bavdaž, Anas. Žnidar 10, Bulc 6, Ana Žnidar, Kogelnik 8, Sevčnikar, Eržen 24, Kadunc (L), Krajnc 10. Trener: Beno Božič.

Varovanke Tjaše Gadža so prejšnji teden v četrtfinalu Sportklub prve odbojkarske lige za ženske morale priznati premoč Nove KBM Branika, danes pa so se prav tako v četrtfinalu poslovile še pokalnem tekmovanju. Tudi proti Šempetrankam, ki so se uvrstile v polfinale končnice državnega prvenstva in se bodo v njem pomerile s prvo kamniško ekipo, so osvojile en niz.

V prvem nizu so bile kamniške odbojkarice po napaki gostij še vodile s 5:4, na servis Eve Kogelnik pa so Šempetranke pobegnile za pet točk (10:5), po uspešnem napadu Darje Eržen pa že za sedem (14:7). Z asom Sare Sitar so Kamničanke svoj zaostanek znižale na štiri točke (16:20), po lastni napaki šempetrske ekipe pa le na tri točke (17:20). Toda v končnici niza so naredile preveč lastnih napak, tako da so Šempetranke prišle do kar do sedmih zaključnih žog za zmago v prvem nizu, vendar so se morale na koncu zanjo pošteno potruditi. Na servis Zale Špoljarič so Kamničanke prišle do dveh točk zaostanka, preobrat pa je nato preprečila Erženova.

Drugi niz je bil odločen sredi drugega niza, ko so Šempetranke na servis Ane Mojce Kranjc z delnim izidom 6:0 povedle s 17:11. Ob zbrani igri so prednost brez večjih težav ohranile do konca niza, zato pa so se v tretjem nizu zmage veselile domače odbojkarice, ki so po asu Sare Sitar povedle s 13:9. Kamničanke so vodile tudi s 15:10, uspešna je bila Tina Topič, vendar so se jim Šempetranke z novim asom Kogelnikove približale na dve točki zaostanka (13:15), po točki Erženove pa le še na eno (16:17). Za mirnejše nadaljevanje je poskrbela Topičeva, ki je svoji ekipi priborila servis, nato pa s servisi še Lončar, ki je bila z asom zaslužna za vodstvo z 20:16. Prednost štirih točk so hitro povečale na šest točk (24:18), zmago pa je potrdila Adriana Vukojević.

Že v uvodu četrtega niza so Šempetranke povedle s 6:2, delo pa so jim v nadaljevanju olajšale tudi domače odbojkarice, ki jim je popustila zbranost tako na servisu kot na sprejemu, predvsem pa so naredile preveč lastnih napak, da bi lahko gostjam nudile večji odpor. Sredi niza so zaostajale že za sedem točk (7:14), pred vstopom v končnico pa za deset (10:20). Tekma je bila s tem odločena, z blokom pa jo je končala Ana Mojca Kranjc.

Šempetranke bodo v polfinalu igrale z zmagovalkami jutrišnje tekme med prvo ekipo Calcit Volleyja in ATK Grosuplja. V drugem polfinalu bosta igrala Krim, ki je včeraj doma s 3:0 (18, 18, 22) premagal Formis in nova KBM Branik, ki je bila danes v gosteh s 3:0 (21, 21, 24) boljša od GEN-I Volleyja. Polfinalne tekme bodo na sporedu v sredo, 13. marca.

Izjava po tekmi

Tjaša Gadža, trenerka Calcit Volleyja: »Nasprotnice so bile boljše. Dobro so pritiskale s servisom, težave pa so nam povzročale tudi z napadom. V določenih trenutkih smo bile tudi preveč nezbrane, naredile smo kakšno napako preveč in to se je poznalo na rezultatu. Ampak vseeno si dekleta zaslužijo iskrene čestitke za borbo in prikazano igro.«

 Besedilo: Miha Štamcar, fotografiji: Klemen Brumec

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here