Kronika Policijske postaje Domžale (od 18.3. do 24.3.2024)

0
237

18. 3. 2024 – ZASEG TRAKTORJA
Policisti so imeli v postopku voznika traktorja za katerega so ugotovili, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bil traktor vozniku zasežen in odpeljan v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

18. 3. 2024 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom mamil. Vozniku so policisti v nadaljevanju odredili strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

19. 3. 2024 – DRZNA TATVINA IZ HIŠE
Policisti so bili obveščeni o drzni tatvini iz hiše. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je sta do stanovanjske hiše z vozilom prišla 2 neznana moška in se predstavila kot delavca Telemacha v zvezi postavitve antene. Neznani moški je nato zamotil oškodovanko, s katerim sta odšla cca. 100 metrov stran od hiše, ki je ostala odklenjena, drugi neznani moški pa je izkoristil nepazljivost oškodovanke in iz stanovanjske hiše odtujil zlatnino v skupni vrednosti 5500 EUR, 700 EUR gotovine ter 10 jubilejnih srebrnikov. S tem dejanjem sta neznanca oškodovala lastnico za okoli 7200 EUR.

19. 3. 2024 – TATVINA IZ VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini iz vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz odklenjenega vozila pred stanovanjsko hišo izvršil tatvino denarja, parfuma, ključev hiše in službe, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 500 EUR.

20. 3. 2024 – VLOM V PRODAJALNO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v prodajalno. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so trije neznani storilci s primernim orodjem razbili izložbeno steklo prodajalne in tako prišli v notranjost ter iz notranjosti izvršili tatvino parfumov. S tem dejanjem je pravna oseba oškodovana za okoli 2500 EUR.

21. 3. 2024 – TATVINA OSEBNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini osebnega vozila Renault Clio. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z razbijanjem stekla prišel v notranjost vozila, katerega je nato na neugotovljen način odtujil, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 10.000 EUR.

21. 3. 2024 – TATVINA ELEKTRIČNEGA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini električnega kolesa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec neovirano prišel na dvorišče hiše in iz odklenjene garaže odtujil električno kolo znamke Scott Sun Cross eRIDE 10 LADY, ter dodatno opremo za kolo in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 2590 EUR.

22. 3. 2024 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti PVC vrečko z posušeno rastlino za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Vreča z rastlino je bila zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

22. 3. 2024 – PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE
Policisti so imeli v postopku moškega, ki je opit razgrajala na javnem kraju, se nedostojno vedel do mimoidočih in oviral promet vozil. Ker se kljub opozorilom policistov ni umiril in je s kršitvijo nadaljeval, mu je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve. Zaradi prekrškov na kraju pa mu je bil izdan plačilni nalog s predpisano globo.

23. 3. 2024 – UDAR STRELE V VOZILO
Policisti smo bili obveščeni, da je v času vremenske ujme strela udarila v vozilo. Ugotovljeno je bilo, da osebe v vozilu niso bile poškodovane, vozilo pa je ugasnilo. Za vozilo je poskrbel lastnik sam.

23. 3. 2024 – POŠKODOVANJE VOZIL V UJMI
Policisti smo bili obveščeni, da je v času vremenske ujme, zaradi močnega vetra, odpihnilo del aluminijaste montažne garaže, deli pa so trčili v dve parkirani vozili in jih poškodovali. Za vozilo in dele garaže so poskrbeli lastniki.

24. 3.2024 – PROMETNA NESREČA S TELESNO POŠKODBO
Obveščeni smo bili o prometni nesreči z udeležbo enega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala na bankino zaradi česar je avtomobil obrnilo na streho in tako obstalo. V prometni nesreči je bil voznik lažje telesno poškodovan in je naknadno sam iskal zdravniško pomoč. Za vozilo so poskrbeli gasilci. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

MOTORISTIČNA SEZONA
Pred vrati je nove motoristična sezone, ki ob lepih dnevih na naše ceste privabi prve motoriste. Še posebej na začetku sezone motoriste opozarjamo na pesek in udarne jame na vozišču in prilagoditev hitrosti vožnje svojim sposobnostim in razmeram na cesti, saj je asfalt še vedno hladen, v posameznih predelih pa je lahko vozišče mokro in spolzko. Med vožnjo je potrebno uporabljati homologirano motoristično čelado in opremo, ki naj bo svetlejših barv in opremljena z odsevniki, da vas drugi vozniki v prometu opazijo. Ne pozabite na prižgane luči med vožnjo.
Poskrbite za tehnično brezhibna vozila in svojemu motornemu kolesu priskrbite ustrezne pnevmatike, ki vam bodo nudile potreben oprijem s cestiščem. Ne vozite, če ste uživali alkohol, mamila, psihoaktivna zdravila ali ste utrujeni. Pri vožnji upoštevajte omejitve hitrosti, saj vas pri večji hitrosti drugi prometni udeleženci lahko spregledajo oziroma jih spregledate vi. Še posebej bodite pozorni pri vožnji skozi naselje in imejte v mislih, da so tudi otroci udeleženci v cestnem prometu.

Voznike osebnih vozil, tovornih vozil in druge udeležence, opozarjamo, da morajo svojo pozornost nameniti dogajanju v prometu in večji prisotnosti motoristov v tem času.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane opozarjamo na pojav tatvin in vlomov in jih pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših predmetov iz vozila, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here