Podoknica pevskega zbora DKD Solidarnost Kamnik

0
196
Včeraj, v torek, 26. marca 2024, so pevci DKD Solidarnost Kamnik pred Maistrovo rojstno hišo zapeli tradicionalno podoknico, ki je bila že devetnajsta po vrsti. Zbranim se je ob tej priložnosti pridružil tudi župan Matej Slapar skupaj s častno občanko mag. Marjeto Humar, predsednikom Društva general Maister Kamnik Joškom Berlecem, direktorico Medobčinskega muzeja Kamnik mag. Zoro Torkar in vodjo Rojstne hiše Rudolfa Maistra Alenko Juvan.

Željo po nadaljevanju tradicije podoknice je v imenu Občine Kamnik izrazil župan Matej Slapar in se v govoru zahvalil pevcem DKD Solidarnost Kamnik za njihov doprinos k ohranjanju spomina na velikega Slovenca, domoljuba, generala Rudolfa Maistra, ki nam je zagotovil ozemeljsko celovitost, obenem pa povabil vse k današnjim slovesnostim ob prazniku Občine Kamnik. Njegovim besedam se je pridružil tudi predsednik Društva general Maister Kamnik Joško Berlec, ki pa je poudaril, da se v okviru leta generala Maistra odvija vrsto prireditev, na kateri so vsi prav lepo vabljeni.

V spomin in obeležitev 150. rojstnega dne borca za severno mejo Rudolfa Maistra – Vojanova so tudi letos člani Moškega pevskega zbora DKD Solidarnost, pod vodstvom Uroša Gorenca, prepevali Maistrove pesmi, za lep preplet misli in besed pa je poskrbel predsednik DKD Solidarnost Kamnik Martin Gorenc.

Prireditev se je odvijala tudi v sklopu praznovanja leta generala Rudolfa Maistra.

Vljudno vabljeni k ogledu prireditev ob letošnjem prazniku Občine Kamnik. Podrobnejši program z opisom prireditev si lahko ogledate TUKAJ.

Dobrodošli v Kamniku – Maistrovem mestu.

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here