Kronika policijske postaje Domžale (od 3.10. do 9.10.2022)

0
492

3. 10. 2022
DRZNA TATVINA NA POČIVALIŠČU LUKOVICA

Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil na počivališču Lukovica. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na počivališču avtoceste pristopil do parkiranega osebnega avtomobila v katerem sta v tistem času spala tuja državljana. Storilec je na sovoznikovi strani razbil steklo vrat, se skozi nastalo odprtino sklonil v notranjost vozila, od koder je nato, iz sredinske konzole vozila, odtujil denar, dokumente in kreditne kartice. Z opisanim je storilec tujega državljana oškodoval za okoli 2.600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 10. 2022
VLOM V KOMBINIRANO VOZILO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v kombinirano vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na gozdni poti pristopil do zaklenjenega, parkiranega, kombiniranega vozila, na katerem je s primernim orodjem, na vzvod, odprl voznikova vrata in tako prišel v njegovo notranjost. Iz notranjosti je storilec odtujil dve bančni kartici in listek z napisanima PIN kodama le
teh, ter nato na bankomatu opravil več dvigov v skupni vrednosti 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 10. 2022
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je partner nad svojo partnerko že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja, kateri je bil s strani dežurne sodnice sodišča v Ljubljani potrjen in podaljšan še za 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

5. 10. 2022
TATVINA GORIVA IZ DELOVNEGA STROJA

Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec pristopil do delovnega stroja ter valjarja in iz obeh rezervoarjev izvršil tatvino okoli 100 litrov pogonskega goriva, ter s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za okoli 150 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 10. 2022
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA

Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila odtujil gorivo, ter s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za okoli 750 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 10. 2022
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v prometni nesreči udeležen voznik lahkega motornega vozila, kateri je med vožnjo po kolesarski poti zapeljal na pločnik, ki je ločen z robnikom ter zaradi nivojske razlike izgubil ravnotežje ter padel z motornega kolesa. Pri tem je povzročitelj zadobil lahke telesne poškodbe in
sicer odrgnino na glavo. Na motornem kolesu je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 20 EUR. Policisti bodo povzročitelju naknadno izdali plačilni nalog.

6. 10. 2022
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN voznik z desnega voznega pasu v krožišču zavil na levega in pri tem trčil v vozilo oškodovanca. NN voznik je po trčenju odpeljal s kraja, ne da bi nudil svoje podatke oškodovancu. Na vozilu oškodovanca je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil .

7.10.2022
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarja. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila pri vzvratni vožnji trčil v kolesarja, kateri je zaradi trka padel po tleh in se poškodoval. Kolesar je bil s kraja odpeljan v KC Ljubljana. Zaradi kršitve je bil vozniku osebnega avtomobila izdan plačilni nalog.

7.10.2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti smo imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti manjšo količino rastlinskih delcev, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo. Snov je bila osebi zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

7.10.2022
VLOM V KOMBINIRANO VOZILO

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v vozilo. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci z razbijanjem stekla vlomili v notranjost kombiniranega vozila in iz njega odtujili več različnih kosov električnega oz. baterijskega orodja. Materialna škoda znaša skupno za okoli 4.000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

8.10.2022
VLOM V TOVORNO VOZILO

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v vozilo. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci s primernim orodjem odprli prtljažna vrata vozila in tako vlomili v notranjost ter iz vozila odtujili več različnih kosov električnega oz. baterijskega orodja. Materialna škoda znaša skupno za okoli 350 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

8.10.2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti smo imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti drobilec z delci neznane rastline zelene barve, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo. Drobilec in snov sta bili osebi zaseženi in bosta poslani v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

9.10.2022
TATVINA ORODJA IZ SKLADIŠČA

Policisti smo bili obveščeni o tatvini orodja iz skladišča podjetja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do odklenjenega skladišča gradbenega podjetja, kjer je odtujil več kosov različnega električnega in ročnega orodja. Materialna škoda znaša 2.500
EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

09.10.2022
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC V DOMŽALAH

Policisti so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic v Domžalah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec odtujil registrski tablici LJ32-AZA, ter s tem dejanjem oškodoval oškodovanca za okoli 50 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse  občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles. Občanom svetujemo, da
kolesa  ustrezno  fizično  zavarujejo  pred  tatvinami  in  jih  ne puščajo nezavarovanih.
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.
Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo