Kronika Policijske postaje Kamnik (od 20.5. do 26.5.2024)

0
783

20.5.2024
TATVINA ROBOTSKE KOSILNICE
Na PP Kamnik se je zglasila občanka in prijavila tatvino robotske kosilnice. Neznani storilec je v Mostah pri Komendi pristopil do stanovanjske hiše in iz vrta odtujil robotsko kosilnico, znamke Husquarna, črne barve in s tem lastnico oškodoval za okoli 800 eur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

NASILJE V DRUŽINI
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Pri tem je bilo ugotovljeno, da je moški v družinski skupnosti, grdo in ponižujoče ravnal s partnerko, jo žalil, pretepal, ter jo z nasilnim omejevanjem njunih enakih pravic spravljal v podrejeni položaj. Zoper storilca je bilo odrejeno pridržanje po določilih Zakona o kazenskem postopku, katero pa je v nadaljevnaju bilo odpravljeno in izrečen ukrep v prepovedi približevanja skladno z 60. členom Zakona o nalogah in pooblastilih policije. Policisti bodo zoper osumljenega na pristojno sodišče podali tudi kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Na parkirišču pred trgovino Spar na Usnjarski ulici je prišlo do prometne nesreče s pobegom. V nadaljevanju je bila neznana voznica izsledena in ji bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve cestno prometnih predpisov.

21.5.2024
PROMETNA NESREČA
V Žejah pri industrijski coni se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri so udeleženci izpolnjevali vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POŠKODOVANJE PNEVMATIK NA VOZILU
Na PP Kamnik se je zglasila občanka in prijavila kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Ugotovljeno, da je neznani storilec oškodovanki na vozilu poškodoval tri pnevmatike in vozilo polil s tekočino. Ker je bilo kaznivo dejanje storjeno na območju policijske postaje Domžale sledi odstop le te.

VLOM V TOVORNO VOZILO
Policisti so v Komendi na Gmajnici obravnavali vlom v tovorno vozilo. Neznani storilec je neovirano pristopil do vozila in razbil steklo na prtljažnih vratih vozila iz katerega je odtujil kolo znamke Scott, addict RC20, modre barve in tako lastnika oškodoval za okoli 4000 eur. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22.5.2024
NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občan se je zglasil na PP Kamnik in prinesel denar, ki ga je našel na bankomatu Nove Ljubljanske banke, ki je nameščen na BS Petrol v Mengšu. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar v reži bankomata se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

GOLJUFIJA PREKO SPLETA
Na PP Kamnik se je zglasil občan in prijavil goljufijo. Občan je na socialnem omrežju Facebook v skupini Marketplace, objavil oglas za prodajo protivlomnih vrat v vrednosti 850 evrov. V nadaljevanju je oseba Milenca z lažnivim prikazovanjem dejanskih okoliščin spravila v zmoto oškodovanca in začel komunicirati preko svojega e-maila in tako zavedla oškodovanca, da je zaupal številko svoje bančne kartice iz katere so mu nato odtujili denar. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PONAREJENA BANKOVCA
Na SKB banki so odkrili bankovca oba za 50 eurov, ki naj bi bila ponarejena. Policisti so bankovca zasegli in poslali v ekspertizo.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policista sta imela v postopku osebo, ki je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Zaseženo snov so policisti poslali v analizo in v primeru pozitivne analize na prepovedno drogo bo zoper kršitelja uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

23.5.2024
ZLORABA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA
Na PP Kamnik se je zglasila občanka in prijavila kaznivo dejanje zloraba negotovinskega plačilnega sredstva. Neznani storilec je namreč na neznan način, prišel do podatkov njenega osebnega računa iz katerega je opravil več transakciji in pobral veliko vsoto denarja in jo s tem dejanjem oškodoval. Policisti bodo storilca poskušali izslediti in kazensko ovaditi.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policisti so imeli postopek z osebi, kateri so zasegli papirnat zavitek z neznano rjavo prašnato-grudasto snovjo in 3 neznane bele okrogle tablete, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo. Zaseženo snov so policisti poslali v analizo in v primeru pozitivne analize zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

INTERVENCIJA IN PRIDRŽANJE PO ZAKONU O PREKRŠKIH
Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti posredovali na javnem kraju v slaščičarni na Šutni, kjer se je vinjen kršitelj nasilno in drzno vedel do zaposlene in ostalih gostov v lokalu. Ker se kršitelj kljub opozorilom in ukazu policista še vedno ni pomiril, so policisti kršitelju odvzeli prostost in mu odredili pridržanje.

24.5.2024
POSKUS VLOMA V TRGOVINO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v trgovino na Ljubljanski cesti v Kamniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči, z neznanim predmetom na vzvod, skozi vhodna vrata trgovine poskušal vlomiti, vendar je od dejanja odstopil. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25.5.2024
PROMETNA NESREČA
Policisti so na parkirišču Zikove ulice obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom voznika, ki je trčil v vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo voznik izsleden sledi zoper njega ustrezen ukrep.

GLASNA GLASBA
Policisti so na Bakovniški ulici obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe na naslovu in s tem motenje nočnega miru in počitka. Policista sta izrekla opozorilo po zakonu o javnem redu in miru.

26.5.2024
NAPAČNO PARKIRANA VOZILA NA ŠUTNI
Policisti so bili obveščeni o napačno parkiranih vozilih na Šutni v Kamniku. Na kraju ugotovljene kršitve, tako so bila izdana obvestila o prekršku po zakonu v cestnem prometu.

POVOŽENJE DIVJADI
Na regionalni cesti Kamnik-Ločica je voznica osebnega vozila povozila divjad in poškodovala vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu ji je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here