Neznani znanci: Marija iz restavracije Na pošti

0
5724
Gospo Marijo pozna mnogo Domžalčanov, saj je kar 27 let delala v znani domžalski restavraciji Na pošti, ki se je nahajala ob stavbi Občine Domžale. Med gosti je bila zelo priljubljena, saj je bila vedno prijazna in polna optimizma. 

Prav na njen 90. rojstni dan, 16. avgusta 2011, je podžupanja Občine Domžale Andreja Jarc Pogačnik na njenem domu obiskala slavljenko, gospo Marijo Ravbar, ji čestitala in ji zaželela vse najboljše tudi v prihodnje.

Gospa Marija še vedno izvrstno izgleda in je v odlični formi. Živi v stanovanju v Domžalah, kamor se je preselila že pred 50 leti. Še vedno sama skrbi zase, vsak dan si skuha kosilo, hodi v trgovino, ureja svoj vrtiček in bere – brez očal! Odlično se razume s sosedi, ki jo imajo zelo radi, zato jo pogosto obiskujejo in jo kličejo kar mama. Ima hčerko in sina, ki sta jo razveselila s tremi vnuki. Ob rojstnem dnevu so ji pripravili zabavo presenečenja, na kateri so se zbrali vsi prijatelji in sorodniki in skupaj proslavili njen zavidanja vreden življenjski jubilej.

Gospa Marija se je v Domžale preselila iz Bele Krajine, natančneje iz Črnomlja, kjer je odraščala s štirimi sestrami. Njeno mladost je zaznamovala druga svetovna vojna. Dobro se namreč še spominja, kako je partizanom nosila hrano in jih spremljala, ko so s kamioni vozili sirote z osvobojenega ozemlja na varno v Zadar in Kaštel. Večkrat se je znašla tudi v nevarnosti, a jo je na srečo vedno dobro odnesla.

Skozi življenje se je prebijala s pozitivno energijo in optimizmom in tako premagala tudi marsikatero neprijetno stvar, med drugim tudi težko bolezen. Prav gotovo je tudi to razlog, da je pri 90. letih še vedno zelo bistra, zdrava in vesela.

Ob njenem jubileju ji iskreno čestitamo in ji želimo še mnogo zdravih let!

Oglasno sporočilo