Pojasnilo urednika www.kamnican.si

0
3013
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 16.september 2011
Spletni portal Kamničan.si je najbolj bran lokalni spletni portal v občini Kamnik. Župana Marjana Šarca portala nima pod kontrolo in to je tisto, kar ga najbolj moti. Če bi bile obtožbe gospoda župana o pristranski uredniški politiki resnične, potem Kamničan.si zagotovo ne bi imel toliko zvestih bralcev.

Če bi bil Kamničan.si pristranski strankarski bilten, kar mu očita župan, potem se župan ne bi smel česa bati. Njegov odziv kaže prav nasprotno, Kamničan.si ima v občini Kamnik svoj vpliv, zato župana moti, da pišemo o vsem, tudi o temah, neprijetnih za župana.

Tako kot vsak medij ima tudi Kamničan.si svojega lastnika, je pa dejstvo, da lastniku nisem nikoli dovolil, da bi se vmešaval v uredniško politiko spletnega portala. Odgovornost za uredniško politiko portala nosim sam. Največ o naši objektivnosti povedo naši bralci, več kot tisoč različnih bralcev bere Kamničana.si dnevno. Vedno se trudimo objektivno poročati in za naše poročanje pridobiti tudi trdne dokaze. To se je zgodilo tudi tokrat, saj so nam mobing potrdili občinski uslužbenci, z inšpektorata RS za delo pa smo pridobili potrditev, da je občina Kamnik v inšpekcijskem postopku. Naj dodam še, da med vsemi kamniškimi mediji poročamo z največ dogodkov na terenu, obširno smo poročali tudi o vseh korakih Marjana Šarca v času volilne kampanje, čeprav je bil Šarec neposreden konkurent lastniku portala. V času volilne kampanje Marjan Šarec ni nikoli potožil nad našo pristranskostjo.

Zanimivo je tudi dejstvo, da se je župan oglasil in komentiral zadnje poročanje medijev šele, ko je o tem poročal tudi častnik Dnevnik. Po pismu gospoda župana bi lahko domnevali, da ima Tonin vpliv tudi na uredniško politiko Dnevnika. Vsakomur je jasno, da gre zgolj za bujno domišljijo župana. Marjan Šarec precenjuje Toninov vpliv, s čimer ustvarja podlago, da za vse svoje težave krivi domnevni politični konflikt.

Namigovanja, da naj bi na Kamničanu.si ščitili predsednika NK Kamnik Borisa Švajgerja, ker nismo želeli objaviti peticije, ki so nam jo poslali Švajgerjevi nasprotniki v klubu, veliko povedo o županovih namenih. Spletni portal Kamničan.si dobi ogromno anonimk. Preden katerokoli anonimko objavimo, poskušamo najti vsaj en dodaten vir, ki bi navedbe v anonimki potrdil. Zgodbo okrog NK Kamnik še preiskujemo, tako kot to počne župan Marjan Šarec na občini, vendar nam župan očita, zakaj nismo pismo Švajgerjevih nasprotnikov objavili »na suho«, brez preverjanj. Po županovo bi morali »na suho« udariti po Borisu Švajgerju. Sprašujem se, ali samo zato, ker je pred letom dni podprl Braneta Goluboviča?

Kot urednik Kamničana.si ne bom dovolil, da nas župan potegne v svoja politična obračunavanja zaradi svojih političnih ciljev.

Damjan Hančič

Oglasno sporočilo