Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 23. 4. do 28. 4. 2018

0
2304

23. 4. 2018
TATVINA DENARNICE V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice v zdravstvenem domu v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec oškodovanki odtujil denarnico, v kateri je imela tudi napisano kodo bančne kartice, iz katere je nato storilec na bankomatu opravil več dvigov in spletnih nakupov. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za 4.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 4. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V KOKOŠNJAH
Policisti PP Domžale so imeli v Kokošnjah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,89 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

23. 4. 2018
ZASEG OSEBNEGA VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V KRTINI
Policisti PP Domžale so imeli v Krtini v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil osebni avtomobil zasežen in s pogodbeno avto vleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

24. 4. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V VRANKAHI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Vrankah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem, na vzvod, skozi okno vlomil v hišo in iz notranjosti odtujil nekaj gotovine. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 4. 2018
PROMETNA NESREČA S SMRTNIM IZIDOM V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči v Mengšu v kateri je udeležen kolesar. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je nesrečo povzročil voznik OA, zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča, zaradi česar je trčil v kolesarja in s kraja nesreče z vozilom pobegnil. Kolesar je na kraju nesreče zaradi hudih poškodb umrl. Naknadno je bil dobljen tudi pobegli voznik za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, prav tako je vozil tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper njega bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

26. 4. 2018
TATVINA VOZILA V DOMŽALAH
Policisti so bili s strani oškodovanke obveščeni, da ji je bil izpred hiše odtujen osebni avtomobil Hyundai Atos in sicer z originalnimi ključi, ki so bili v vozilu. V nadaljevanju so policisti izsledili in prijeli dva mladoletna storilca, ki sta bila po postopku predana zakonitem zastopniku, tretji storilec pa je s kraja pobegnil. Po opravljenem zavarovanju sledi je bil osebni avtomobil vrnjen oškodovanki. Policisti bodo zoper vse tri storilce na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

26. 4. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v Ljubljani v postopku štiri kršitelje, katerim so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper vse štiri kršitelje uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

27. 4. 2018
TATVINA KOLESA V IHANU
Policisti PP Domžale smo bili s strani oškodovanca obveščeni, da mu je nekdo izpred doma ukradel črno-sivo moško kolo znamke Giant, tipa Roam Disc in ga z dejanjem oškodoval za okoli 420 Eurov. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

28. 4. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

28. 4. 2018
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v drog javne razsvetljave. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v KC LJ in je zadobil lažje telesne poškodbe. Povzročitelju so policisti zaradi kršitve ZPrCP izdali plačilni nalog.

29. 4. 2018
PRIJAVA KD NASILJA V DRUŽINI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni s strani oškodovanke, da partner izvaja nasilje nad njo. Ugotovljeno je bilo, da partner nad prijaviteljico izvajal psihično in fizično nasilje. Zoper njega sledi KO na pristojno tožilstvo.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo