Novo srce Velikoplaninske nihalke

0
2733
Vir: Kamnik.si; 27.december 2011

Z zadovoljstvom Vam sporočamo, da se je v torek, 27. decembra 2011 zaključil letni remont na Veliki planini, nihalka in sedežnica pa obratujeta.

Najstarejša slovenska žičnica se je prelevila v najmlajšo, predvsem pa varnejšo nihalko. Včeraj ob 12. uri je nihalka obiskovalce že odpeljala na planino.

Letni remont se je na planini pričel 22. septembra 2011, od tega dne pa so bile naprave ustavljene. Zamenjana je bila strojnica nihalke (vključno z elektromotorjem, pogonskim kolesom in reduktorjem). Novo srce pogona velikoplaninske žičnice so izdelali v švicarsko – avstrijskem podjetju Steurer. Povečala se je hitrost vožnje na 8m/s, kar pomeni, da nihalka potrebuje 5 minut, od spodnje postaje do vrha in obratno.

Minuli teden so bile naprave deležne tehničnega in inšpekcijskega pregleda, kar je potrdilo ustreznost in varnost le teh. Poleg tega so na planini potekala tudi vzdrževalna dela na sedežnici in vlečnicah, obnovljena je bila tudi elektro instalacija, ter streha in okna v gostišču Zeleni rob.
V tem tednu bo nihalka vozila vsak dan od 8. do 18. ure, sedežnica pa od 8.30 do 17.15. ure.

Na Silvestrovo (31.12.2011) pa bo nihalka vozila od 8. do 20. ure, sedežnica pa od 8.30 do 19.15. ure.

Vljudno vabljeni na hitrejšo in varnejšo vožnjo z nihalko!

Besedilo in fotografije: Polona Grahek, Velika planina d.o.o.

Oglasno sporočilo