Odlično uspel letošnji 12. Češnjiški tek kot državno prvenstvo v gorskem teku in pokalna tekma

0
2289

Memorial Zdravka Berlica je letos štel za Pokal Slovenije kot peta tekma, za državno prvenstvo v gorskih tekih gor-dol in Tekaški pokal Občine Kamnik. 

Organizatorji so kljub deževnemu vremenu in spolzkim progam izpeljali odlično tekmo brez poškodb. Tekme so se udeležili številni odlični gorski tekači, med katerimi so prednjačili člani domačega kluba KGT Papež in tudi domačini.

Državno prvenstvo je bilo za otroške, mladinske in članske kategorije. Mlajši dečki/deklice so se pomerili na 1,3 km. Dolinšek Viktorija in Nik Romšak (oba KGT Papež) sta dosegla bron, Neža Žagar je bila osma. Od 5. do 7. mesta pa so sledili trije Petki: Nejc, Jošt in Luka. V kategoriji dečki/deklice (2,1 km) je naziv državnega prvaka pripadel Izaku Poljanšku (KGT Papež), Zoja Kranjec je bila četrta. Med st. dečki/deklicami na 3,2 km je Tjaši Uršič pripadlo 4. mesto, Alešu Prelovšku pa peto. Mladinci in mladinke so morali premagati 4,2 km: zmagovalne stopničke na 3. mestu so pripadle Tinetu Habjanu, sledila sta Rok Sušnik in Nejc Uršič (vsi KGT Papež). Člani in članice so se pomerili na 10 km, naziv državne podprvakinje je dosegla Mojca Koligar (KGT Papež), vse zmagovalne stopničke med člani so bile rezervirane za tekače KGT Papež: Gašper Bregar, državni prvak, podprvak Miran Cvet in bronasti Timotej Bečan, četrti pa je bil Domen Potočnik.

V Pokalu Slovenije so bili med člani uvrščeni od 1. do 3. mesta Gašper Bregar, Timotej Bečan, Domen Potočnik, šesti Klemen Mali in osmi David Dolinšek (vsi KGT Papež). Med ml. veterani je zlato pripadlo Miranu Cvetu , bron pa Metodu Bregarju (oba KGT Papež).

Čestitamo !

Mira Papež

Start članov in članic, foto: A. Senožetnik

Oglasno sporočilo