Pridobljena odličja na Sankukai državnem turnirju 2016

0
5106

Po regijskih tekmovanjih, ki so potekala v marcu, so se naši mladi karateisti in karateistke že močno veselili vrhunca tega semestra – Sankukai državnega turnirja 2016. Čez sto tekmovalcev in tekmovalk iz cele Slovenije je tako v nedeljo, 10. aprila 2016, zavilo proti Cerkljam na Gorenjskem, kjer so skupaj s svojimi navijači napolnili Športno dvorano Cerklje.

Otroci so se že pred uradnim pričetkom tekmovanja dodobra ogreli in ustvarili športno vzdušje, polno napetega pričakovanja. To pa se je ob defileju tekmovalcev, uvodnih besedah organizatorjev in začetnemu nastopu karateistov domačega kluba le še stopnjevalo. Kmalu so se odprla borišča, kamor so stopali dobro pripravljeni fantje in dekleta. Med njimi je bilo seveda čutiti začetno tremo, a ko so stopili na borišče, jo je zamenjala osredotočenost nase, na svojo tehniko in na nasprotnika. Gledalci so lahko uživali v športnem popoldnevu ob ogledu borbenih vaj – ippon kumiteja, kat ter borb, ob tem pa so mlade borce in borke tudi glasno spodbujali. Temu so se z veseljem pridružili še otroci, ki so pozorno spremljali vrstnike, s katerimi trenirajo. Podpora publike in vztrajno piljenje karate tehnik na treningih pa so se čudovito obrestovali, saj so otroci iz naših krajev domov prinesli kar nekaj odličij!

Ippon kumite sta med mlajšimi dečki najbolje izvedla zmagovalec Maksimilijan Bojko (Domžale) in Nil Gorjanc (Rodica), ki je osvojil 2. mesto. Med mlajšimi deklicami pa sta na stopničkah stali zmagovalka Ajda Bolčina (Domžale) in Mija Marinšek (Domžale), ki si je prislužila 3. – 4. mesto.

V kategoriji starejših dečkov 5. kyu do 40 kg je zmagal Matija Sedeljšak (Kamnik), na 2. mestu mu je sledil Matej Zorc (Rodica). V enaki kategoriji nad 40 kg je bronasto medaljo dobil Tim Grofelnik (Kamnik). Tudi starejši dečki z oranžnim pasom (4. kyu) so se izkazali: v kategoriji do 40 kg je državni prvak postal Tilen Vrtačnik (Kamnik), v kategoriji nad 40 kg pa sta si medalji priborila Jaša Rebula (Domžale) na 2. mestu in Val Stankovič Pangerc (Komenda) na 3. – 4. mestu. Med starejšimi dečki 3. – 2. kyu je pokal odnesel domov Patrick Blagus Basarič (Domžale)!

V kategorijah kadetov 5. – 4. kyu sta tekmovala Aljaž Kuhar (Mengeš), ki je postal državni podprvak in Matevž Nikolovski (Domžale), ki je zasedel 3. – 4. mesto. Pri kadetih 3. – 2. kyu si je naslov državnega prvaka prepričljivo zaslužil Jan Keržič (Mengeš), v kategoriji nad 50 kg pa sta se na stopničke povzpela Nik Čelan (Mengeš) na 2. mestu in Matej Kogovšek (Domžale) na 3. – 4. mestu.

Izjemno uspešna so bila tudi dekleta. Pri starejših deklicah je tako med katami, kot tudi pri prikazu ippon kumiteja državna prvakinja postala Nina Cuderman (Domžale)! Ta je sledila odličnim rezultatom svoje sestre Ariane Cuderman (Domžale), ki si je v kategoriji kadetinj prav tako zlato okoli vratu nadela dvakrat – pri katah in pri borbah! Ob njej si je pri katah bronasto medaljo prislužila Nina Rekanovič (Domžale), pri borbah pa Iza Kotnik (Domžale).

Fantje in dekleta, iskrene čestitke ob doseženih rezultatih in obilo športnih uspehov še naprej!

Saša Voler

Oglasno sporočilo