Občni zbor Pustne sekcije Striček 2013

0
5299
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 11.januar 2013

Občni zbor Društva Pustna sekcija Striček takoj po novem letu nakazuje na bližajoče se pustne dneve. Potekal je 11. januarja 2013 v gostišču Kovač na Količevem, poleg članov društva pa so se ga udeležili tudi župan Domžal Toni Dragar, podžupan mag. Lovro Lončar ter predsednik krajevne skupnosti Vir Aleš Tekavc.

Župan je poudaril, da občina podpira Strička, da vsi vemo za veselo vzdušje na Viru za časa pustne dežele, vendar pa se tudi veliko dela in naredi ter zaželel dobrodošlico in vabilo vsem na pustne prireditve. Predsednik KS Vir je tudi vesel obiska iz cele Slovenije in ga ni strah za prihodnost karnevala. Podžupan je Pustno sekcijo postavil za ponos krajevne skupnosti in občine in pohvalil naše dobro sodelovanje, rezultati so in dobra volja med ljudmi tudi.
Veseli smo bili naših gostov iz cele Slovenije: kurentov iz Male vasi, KUD Podzemelj, Generali iz Vranskega, Društvo za ohranjanje vaških običajev Zbilje, TD Turnše-Češenik, Oračev iz Jablovca, kurentov iz Ormoža, ŠD Bevke, KD Šjme, Godlarji iz Šenčurja ter Kekčeve pustne maskote iz Nožic. Z vsemi smo se po dolgem času lahko pogovorili in utrdili naše načrte in skupno sodelovanje za naprej. Na občni zbor smo povabili tudi Jožeta Töniga, ki nas vsako leto razveseljuje z zelo znanimi maskami slovenskih politikov, katere smo takoj uporabili pri fotografiranju.
Prireditev je povezoval naš stari dobri prijatelj Robert Pečnik Pečo, nasmejal nas je Kondi v vlogi kmeta, lovca in policija, po koncu občnega zbora pa je živo glasbo pa je poskrbel ansambel Trio Domačini.
Pred izvolitvijo pustnih ministrov so o svojem delu poročali še predsednik Peter Kosec – Pipi, »financ minister« Franc Pančur – Čuri in minister za obrambo Peter Gostič – Pero. Predsednik je poudaril investiranje v infrastrukturo, finančni minister naše poslovanje s pozitivno ničlo in da je izredno težko izpeljati prireditev na začetku leta, potem pa pol leta čakamo na občinski denar, brez katerega prireditev v takem obsegu sploh ne bi mogli izpeljati. Obrambni minister se je zahvalil za pomoč vsem gasilskim društvom daleč naokoli, prispevek gasilcev pri varovanju prireditev je neprecenljiv.
Pustna sekcija se zahvaljuje vsem članom društva in Virjanom za vso pomoč in podporo in za strpnost v času virske pustne dežele, čeravno 1. člen Zakonika Pustne dežele Vir pravi: »Kdor na Viru ni za pusta, naj se izseli do avgusta!«
Vse bralce vabimo na naše prireditve, predvsem pa na tradicionalni nedeljski pustni karneval, ki bo v nedeljo, 10. februarja 2013 točno ob 14. uri in 23 sekund. Če razmišljate, da bi se udeležili karnevala v veliki skupni maski, izpolnite elektronsko prijavnico na spletni strani www.stricek.com, kjer vas sproti obveščamo o novostih. Postanite tudi naš prijatelj na Facebook naslovu https://www.facebook.com/PustnaSekcijaStricek, kjer bomo objavljali najlepše fotografije.

Franci Lajovic, Pustna sekcija Striček (info@stricek.com)
foto: Matjaž Sedušak

 

PROGRAM PUSTNE DEŽELE VIR 2013

Petek, 25. januar 2013

Čez cel dan: okrasitev pustne dežele Vir

Sobota, 26. januar 2013

Ob 10h: postavitev Strička
Zbor pri gostišču Kovač na Viru, od koder bo krenil sprevod z maskoto Striček, kurenti in pustnimi šemami. Vabljeni člani, simpatizerji, muzikantje in vsi ljudje dobre volje. Župan občine Domžale bo organizatorjem predal občinski ključ, s katerim bo Vir postal

14-dnevna Pustna dežela. Ob tem se razglasijo tudi pustni zakoni, ki veljajo vse do pepelnice, 13. februarja 2013.

Pustna sobota, 9. februar 2013

Ob 10h: skupaj z občino Domžale pripravljamo otroško pustno rajanje z v Češminovem parku v Domžalah z animatorko Andrejo Zupančič, mladinsko godbo na pihala Domžale in prihodom kurentov.
Pod velikim šotorom v Športnem parku Vir

Ob 15h: veliki otroški ŽIV ŽAV za naše najmlajše: SKUPINA CHUPAKABRA.
Ob 20h: Noro pustno rajanje s skupino MODRIJANI in DJ BAZA in bogate nagrade za najlepše maske. Za nemoten vstop si priskrbite vstopnice v predprodaji!

Pustna nedelja, 10. februar 2013, pod velikim šotorom v Športnem parku Vir

Ob 14h: tradicionalni 23. PUSTNI KARNEVAL po Bukovčevi cesti od papirnice Količevo do Športnega parka Vir TOČNO ob 14. uri in 23 sekund.

Ob 15.30h: Velika pustna zabava z ansamblom PAJDAŠI do 22. ure.

Pustni torek, 12. februar 2013:

Čez cel dan: Pustne žalne slovesnosti in sežig pusta sežig pusta na virskem saharskem hribu ob 18h!

Oglasno sporočilo