Turni smuk 2018

0
1863

Prvega maja so bajtarji PD Bajtar Velika planina že 54. leto organizirali »Turni smuk«. Tudi letos, služilo nam je vreme, pa se je nabralo kar precej gledalcev, čeprav je bila Velika planina tega dne dobesedno oblegana.  Vodja tekmovanja Rajko Balantič je na startu razdelil tri dni stare žemlje, ko tekmovalec žemljo poje, zažvižga in starta. Prvo mesto je obdržal lanski zmagovalec Slavko Petek, drugo mesto je zasedel Dominik Dobovšek tretje pa Rok Močnik.

.

“> Ženske so tekmovale v disciplini »Spust v lavorju«. Imeli smo celo mednarodno udeležbo. Dvema tekmovalkama iz Belgije so se pridružile tekmovalke iz Dola pri Ljubljani, Tuhinja, Radovljice in Tržiča. Zmagala je Michele Weemaels iz Belgije, 2. mesto si je prislužila Celine Grimberghs – Belgija, 3. Marija Čebular iz Tuhinja, 4. Žitnik Anja iz Tržiča, 5. Štefka Vidovič iz Radovljice in 6. Darja Hribar iz Dola.

.

“>Po končanem tekmovanju je bila podelitev priznanj pred Jarškim domom, kjer je že od ranih ur potekal srečelov. Župan bajtarjev je podelil vsem sodelujočim zaslužena priznanja, zmagovalcu smuka Slavku Petku pa še prehodni pokal. Rok Močnik je dobil pa nočno posodo za 1. mesto od zadnjega konca. Veselje pa se je nadaljevalo pri Jarškem, Črnuškem in Domžalskem domu. Nekaj tekmovalcev je odšlo v dolino.

Planina, vsa odeta v pomladno cvetje, pa ostaja naša kraljica, zato jo obiščite tudi vi.

Besedilo in fotografije: Helena Plahuta

Oglasno sporočilo