Slovesno odprtje Prešernove ceste v Radomljah

0
3410
Vir: Občina Domžale; 3.oktober 2013

V sredo, 2. oktobra 2013, je ob 17. uri v Radomljah potekala slavnostna otvoritev Prešernove ceste. S simboličnim prerezom traku sta jo odprla župan Občine Domžale, Toni Dragar in predsednik Krajevne skupnosti Radomlje, Igor Jeretina.

Otvoritve so se udeležili še Andreja Pogačnik Jarc, podžupanja Občine Domžale, mag. Lovro Lončar, podžupan Občine Domžale, predstavniki sosednjih krajevnih skupnosti, svetnice, svetniki ter številni krajani.

Godba Domžale je ob prihodu gostov zaigrala nekaj melodij, sledila je Zdravljica, ki so jo zapeli pevci Moškega pevskega zbora Radomlje. Z uvodnim nagovorom je pričel Igor Jeretina, predsednik Krajevne skupnosti Radomlje, ki je po pozdravu dejal: »Danes slavnostno odpiramo prenovljeno Prešernovo cesto. Cesta je sedaj bolj varna, tako za naše otroke kot tudi druge udeležence v prometu. Projekt prenove so začele že generacije pred menoj in dolgo smo čakali, da smo prišli do tega trenutka, kateremu smo danes priča. Upamo, da se bo v naslednjem letu prenovil še preostanek Prešernove ceste«.

S pozdravom je nadaljeval Toni Dragar, župan Občine Domžale ter dejal: »Projekt prenove Prešernove ceste v Radomljah je zelo stara zgodba. V projekt je bilo vloženega veliko truda in napora ter sredstev, zato se zahvaljujem vsem občinskim svetnicam in svetnikom, ki so podprli projekt, Krajevni skupnosti Radomlje, občinskemu Oddelku za investicije ter krajankam in krajanom za potrpežljivost in razumevanje v času zapore ceste. Verjamem, da smo zelo blizu realizaciji drugega dela prenove Prešernove ceste«.

Ob tem je župan poudaril, da je dogovor z Občino Kamnik v teku in da upa, da bo Občina Domžale že prihodnje leto nadaljevala s prenovo ceste od križišča Hudo do občinske meje.

Prenova Prešernove ceste je stala 475.000 EUR, poleg pločnika je bila zgrajena javna razsvetljava ter urejena še dva propusta za odvod površinskih poplavnih vod ter obnovljeni oziroma dograjeni vsi komunalni vodi (meteorna kanalizacija s ponikovalnicami, vodovod, PTT in elektro vodi,….).

Ob koncu je župan, Toni Dragar še dejal: »Vesel sem, da smo s končano prenovo poskrbeli za boljšo varnost vseh pešcev, še zlasti otrok, ki so najbolj ranljivi v cestnem prometu. Želim, da cesta služi svojemu namenu in da se kmalu srečamo na otvoritvi celotne Prešernove ceste. Srečno vsem skupaj!«

Dogodek so s svojimi nastopi popestrili še učenke in učenci Osnovne šole Preserje pri Radomljah ter vožnja z vlakcem Arboretuma Volčji Potok po prenovljenem delu Prešernove ceste.

Oglasno sporočilo