Odgovor na Odprto anonimno pismo

0
2954
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 16.november 2013

Spoštovani!
Svet šole je bil obveščen, da ste na spletni strani Domžalskih novic dne 7.11.2013 v rubriki Pisma bralcev objavili “Odprto anonimno pismo”, ki z obtožbami blati in žali ravnateljico ter ime in ugled naše šole.

Pred objavo niste pridobili ne mnenja in ne odgovora z naše strani in tako niste dopustili, da se predstavi še druga stran in poda objektiven odgovor nadzornega organa šole, to je Sveta šole. To po našem mnenju ni v skladu z zakonom o medijih in načeli novinarske etike, ki zahteva, da se predstavi še odgovor druge strani. Zato vas prosimo, da poleg objavljenega anonimnega pisma objavite tudi odgovor Sveta šole, ki vam ga posredujem v priponki.
Da bi se vsi skupaj izognili nadaljnjim težavam in škodi, ki bi nastala z nadaljnjim objavljanjem neresničnih navedb in blatenjem, vas hkrati tudi še enkrat pozivam k umiku predvidene objave v tiskani verziji časopisa, kajti v nasprotnem primeru bomo v skladu s posvetom z odvetnikom in Policijo, ki zadevo že obravnava kot kaznivo dejanje razžalitve, ki se preganja po osebni tožbi, zadevo prisiljeni reševati tudi po pravni poti.

Tomaž Prohinar
Predsednik Sveta šole

Oglasno sporočilo