Danes na frekvenci 107,6 FM navdušuje Radio Kamn”k

0
3112
Vir: Občina Kamnik; 17.maj 2014

Ekipa Mladinskega centra Kotlovnica v sodelovanju z dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik na frekvenci 107,6 FM danes premierno oddaja pester program Radia Kamn’k–prvega kamniškega radia.

Sproščenemu vzdušju se je pridružil tudi župan Marjan Šarec, ki si je pred obiskom ekipe Radia Kamn’k skupaj z ravnateljem Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik mag. Šemsom Mujanovićem ogledal še delavnico fizike, v organizaciji Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik.

Ekipa Mladinskega centra Kotlovnica in dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik so v preteklih dneh, v sklopu projektnih dni za nadarjene dijakinje in dijake, pripravljali vse potrebno za Radio Kamn’k. Pridno so se učili o avdio tehniki, radijskem moderiranju in napovedovanju, novinarskem delu in pripravi glasbene opreme, da je premierni vklop Radia Kamn’k potekal »kot po maslu«.

Iz prostorov Mladinskega centra Kotlovnica se javljajo trije napovedovalci, Neža Vavpetič, Žiga Krevs in Matic Špendl, tonski mojster je Matic Maček, glasbeno opremo je pripravila Tjaša Petročnik. Vsi, pod budnim očesom vodje MC Kotlovnica Roka Kosca in tonskih mojstrov Blaža Flerina, Andraža Magajne in Marka Dolesa, delujejo izredno samozavestno in poročajo o lokalnem dogajanju. Ekipa je že nekaj dni pred premiernim oddajanjem skupaj z učenci kamniške gimnazije pripravljala današnji pester program, med drugim so se danes javljali s prireditve Zelemenjava, pripravili so prispevek o odprtju fitnesa na prostem, pripravili anketo o vključenosti mladih v politiko in nas zabavali s prijetno glasbeno podlago.

V popoldanskem času je na sporedu radijska igra, ki so jo pripravili dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik, prispevek o Svetovalni pisarni za starejše, o projektnih dnevih bo nekaj besed poslušalkam in poslušalcem namenil ravnatelj Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik mag. Šemso Mujanović, nazadnje pa bo vodja MC Kotlovnica Rok Kosec povedal marsikaj o delovanju Kotlovnice, zaključku sezone s festivalom 9. Pozdrava iz Kotla, ki bo 23. in 24. 5. 2014, vsekakor pa ne bo ostal ravnodušen ob pripovedovanju prigod nastajanja Radia Kamn’k.

Poslušalke in poslušalce frekvence 107,6 FM je nagovoril tudi župan Marjan Šarec in ob sproščenem pogovoru podprl delo, ki so ga opravili vsi zaslužni za delovanje kamniškega radia, ki žal oddaja le danes, a vseeno s tem postavlja pomemben mejnik v kamniški medijski prostor. Postavil pa se je tudi v funkcijo moderatorja in vsem občankam občine Kamnik namenil prav posebno glasbeno željo.

Kot pravijo, je današnji vklop Radia Kamn’k preizkušnja, kako bi bilo, če bi radio deloval na stalni frekvenci, kar je tudi želja vseh sodelujočih pri nastajanju Radia. Odziv pa, kot pravijo, nadpovprečen in nad pričakovanim, zato naravnajte radijske sprejemnike na frekvenco 107,6 FM in danes do 18. ure prisluhnite Radiu Kamn’k tudi vi.

Oglasno sporočilo