Robert Hrovat, za župana Občine Domžale

0
5362
Vir: SDS Domžale; 9.september 2014

IZJAVA ZA JAVNOST
Robert Hrovat, kandidat stranke SDS, je danes tudi uradno vložil kandidaturo za župana Občine Domžale na prihajajočih lokalnih volitvah.

Kandidat za župana Robert Hrovat, SDS:

“Za župana Občine Domžale ne kandidiram zaradi tega, ker v življenju ne bi imel kaj pametnejšega početi. Ravno nasprotno; kandidiram prav zato, ker sem globoko prepričan, da sem sposoben s svojim delovanjem dodobra povezati vse tiste sile v Domžalah, katerim je evidentno jasno, da Domžale nujno potrebujejo povezovalni preboj in to na skoraj vseh nivojih delovanja in sobivanja.

Ko se pogovarjam z ljudmi, in verjemite, teh pogovorov je res veliko, saj sem obče prepoznaven prav po tem, da znam in zmorem prisluhniti ljudem, prav ti ljudje izžarevajo neko, mogoče bi lahko rekel celo zatrto energijo, kateri je potrebno le pustiti, da se v timskem naboju udejani kot pospešek, ki bo vsem nam prinesel nekaj boljšega. Za vse nas.

Program, za katerim trdno stojim, smo spisali skupaj s ljudmi in je, kot tak, iskrena slika potreb ljudi, kajti ljudje najbolje vedo, kje in kaj jih “žuli”.

Občinska uprava, na čelu z županom, je samo sistemsko orodje za uresničitev skupno dogovorjenega in načrtovanega in kot taka preprosto mora biti dobesedno “v službi ljudi”, ne pa, da je obratno, kot zdaj v Domžalah, na žalost, je!”

“Kot človek, ki sem zadnje desetletje nabiral znanja in izkušnje tako na lokalno političnem, kot na državnem političnem nivoju, se čutim sposobnega, da vse navedeno skušam uporabiti v korist ljudi, s katerimi sobivam. Iz zelo preprostega razloga: ker imamo prebivalke in prebivalci naše občine kar nekaj, že dlje časa samo na videz nerešljivih problemov, za katere trenutna občinska oblast mogoče celo zavestno ne najde rešitev, pa čeprav se nekatere izmed rešitev ponujajo tako rekoč same od sebe. Le udejaniti jih je potrebno. Globoko sem prepričan, da to ne le znam, temveč tudi zmorem!”

Robert Hrovat je kot poslanec Državnega zbora RS uspel s svojim marljivim, doslednim in preproste ljudi upoštevajočim delom v slovenski prostor zarezal predvsem z udejanjanjem nekaterih tistih zakonov, katere je tako zasnoval, kot tudi pomagal, da jih je Državni zbor RS sprejel.

Dodobra poznavajoč sistem delovanja tako lokalne, kot tudi državne uprave, je Robert Hrovat zagotovo človek, kateremu so znanje in izkušnje lastne v kar največji možni meri.

O kandidatu za župana Robertu Hrovatu:

  • Rojen Domžalčan, konkretneje Dobljan, poročen in oče dveh hčera.
  • Njegova osnovna izobrazba je kemijske smeri, zato ga je življenjska pot najprej vodila v delo poklicnega gasilca – tehničnega reševalca v Centru požarne varnosti na Količevem.
  • Že tu se je pokazalo, da je človek, ki ima izreden čut za vse humano, da je človek, kateremu je razumevanje človeških stisk in njih reševanje kar nekako lastno.
  • Želja po tem, da bi s svojim delom vsaj skušal pomagati ljudem tudi s položaja tistih, ki prevzamejo odgovornost za najpomembnejše odločitve pri nas, ga je privedla tako v organe lokalne skupnosti, kot tudi v Državni zbor RS, kjer je svoje delo vestno, pošteno in odgovonro opravljal zadnje desetletje.
  • Izkušnje, ki jih je pridobil, širok krog ljudi, s katerimi je uspel navezati stike in pa predvsem naravnost odlično poznavanje sistema odločanja na vseh nivojih, so neprecenljivosti, ki ti jih da lahko samo življenje samo.
  • So tisto “nekaj več”, kar lahko včasih usodno koristi vsakemu županu na slovenskem.
  • Izredno aktiven človek, delaven in preudaren, predvsem pa človek, ki zna in zmore povezati tudi na videz nepovezljivo, je Robert Hrovat v prostem času še vedno zvest gasilstvu, kar se kaže v njegovem prostovoljnem delu v PGD Dob, kjer je zadolžen, kot podpredsednik, za delo z mladimi.
  • Vsako sekundo prostega časa namenja svojim najbližjim, pa če se to sliši še tako neverjetno, ker je izrazito družinski človek. V njegovo družino sodi tudi nemški ovčar Aik, ki je nemalokrat zaslužen, da so sprehodi vsakodnevna rekreativna stalnica družine. Poleg smučanja, igranja malega nogometa, pa še kaj bi se našlo….
Oglasno sporočilo