Pogled iz občinske klopi Občine Domžale: Ko svetniki izgubimo voljo …

0
2922
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 20.april 2015

Pred nekaj dnevi smo občinski svetniki v svoje elektronske poštne nabiralnike prejeli vprašanje uredništva Domžalsko-Kamniških novic. Vprašanje se je nanašalo na naše zadovoljstvo z delom Občinskega sveta, zanimalo jih je tudi, če sami dejansko lahko vplivamo na izboljšanje življenja v občini in kako.

Sam sem občinski svetnik drugi mandat in iskreno moram priznati, da – glede na voljo in aktivnosti večjega dela občinskega sveta – premike dosegamo zelo težko. Sploh manjše svetniške skupine! Po drugi strani pa je zanimivo prebrati načrte župana in občinske uprave, ko govorimo o investicijah. Na prvi pogled je videti, kot da res ogromno delamo, da v občini cele dneve rohnijo gradbeni stroji, da naše mesto spreminja podobo s svetlobno hitrostjo. V resnici si moramo priznati, da smo daleč od tega, da je naše premikanje na nivoju majhnih občin brez ustrezne kadrovske podpore in da bi morali kot ena izmed desetih največjih slovenskih občin predstavljati zgled dobre prakse, ne pa »varnega počasnega premikanja«. Da le koga preveč ne vznemirimo!
Pisal sem že o tem, da pogrešam razvojno usmerjen proračun občine. Pa ne le to, pričakoval bi več drznih projektov, ki bi jih kot občinski svetnik z veseljem podprl. Tako pa na sejah občinskega sveta lahko le nemo naštevamo kaj bi potrebovali, kaj bi morali, do rešitev pa sploh ne pride. Priznam, večina svetnikov nas je na ta račun izgubila voljo odhajati na »govornico« in opozarjati napake. Pa to ni prav! Me pa preseneča, da tudi tisti, ki so komaj dobro stopili v svetniške čevlje, ali pa udobne copate, če vam je ljubše, nimajo volje, da bi izrazili svojo željo. Konec koncev naj bi novi, sveži obrazi prinesli tudi nove ideje, a tega nekako ne doživljamo. Seveda, ne gre vseh spravljati v isti koš, a tisti, ki le pridno poslušajo in kimajo, so očitno zadovoljni. Z razvojem iz enega stoletja v drugega …

Uroš Breznik, SD, občinski svetnik

Oglasno sporočilo