Razpis za direktorja/direktorico Zavoda za šport in rekreacijo Domžale

0
6375
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE 26.junij 2015

Na naše uredništvo je prispelo pismo, ki namiguje na politično kadrovanje v zvezi z razpisom za direktorja/direktorico Zavoda za šport in rekreacijo Domžale.

Iz tiskane izdaje časopisa!

Pismo objavljamo v celoti:

Dogajanje ob izbiri direktorja oziroma, bolje rečeno, direktorice Zavoda za šport in rekreacijo Domžale je preseglo vse meje dobrega okusa. Ko se je o zadevi začelo govoriti tudi malo glasneje in smo o tem začeli spraševati tudi mediji, je prišlo do zanimivega preobrata in na koncu so se celo odločili, da nobeden od kandidatov ne ustreza pogojem razpisa. A če kdo misli, da je s tem zadeva popravljena, se MOTI!!! Vse skupaj je le del dobro načrtovane akcije, če ne že kar strategije, kako nekomu (beri »našemu«) priskrbeti službo, le da bodo tokrat naredili po pravilih in ne »na horuk«, kot so poskusili narediti sprva.

Takole gre to na županovem vrtičku, imenovanem Občina Domžale. Najprej so gospodje objavili razpis za delovno mesto v časopisu Delo, ne pa tudi v Slamniku, ki je uradno občinsko glasilo. Le zakaj bi to objavili tam, saj Slamnik dobijo vsi občani in bi se morda prijavil še kak ustrezen kandidat. Tega pa res ne želimo, kajne?!

In potem je šla zadeva naprej. Prijavilo se je 9 kandidatov in v ožji izbor sta prišli 2 kandidatki: Teja Kralj iz Urada župana in Nataša Pustotnik iz KK Helios Domžale. A glej ga, zlomka, ne glede na to, da smo vsi vedeli, da je mesto rezervirano za kandidatko iz županovega urada, je članom komisije nekdo prišepnil, da Teja Kralj ne izpolnjuje vseh pogojev, saj ji manjka pogoj najmanj 6 mesecev vodstvene vloge v podjetju (dejstvo je, da lastni s.p. v tem primeru res ne more šteti kot relevantna kompetenca, sploh, če oseba »vodi« le sebe). In kaj se zgodi? Na razpisu ne izberejo nobenega kandidata oziroma kandidatke, Pustotnikova, ki izpolnjuje vse pogoje, ostane brez službe, ker pač ni »naša«, Teja Kralj, nekoč nosilka samostojne dejavnosti, kjer se je imenovala za direktorico, pa kot vodstveno vlogo v podjetju, kjer je seveda zaposlena samo ona, navaja kar vodenje »same sebe«.

Ker so člani sveta zavoda za šport in rekreacijo na neki točki ugotovili, bolj rečeno, nekdo med njimi jim je odprl oči, da se s.p. vendarle ne šteje kot kompetentna vodstvena sposobnost, so poskušali drugače. Predsednik Sveta Zavoda je namreč predlagal, da do objave novega razpisa in izbora novega direktorja za vršilko dolžnosti predlagajo kar – Tejo Kralj. Ker bo postopek zagotovo trajal 6 mesecev in več, bi v tem času tudi formalno zadostila pogojem vodstvenih izkušenj, ki bi jih pridobivala kar na funkciji, za katero bi potem še enkrat kandidirala.

Izvedeli smo, da naj bi v tej zadevi prišlo do kar nekaj nepravilnosti. Informacije smo preverili tudi pri kandidatki Nataši Pustotnik, ki za novo direktorico Zavoda ni bila sprejeta.

Slednja nam je potrdila, da ji je potencialno delovno mesto predstavljalo izziv, ki bi se ga sama rada lotila, še posebej, ker ima na področju rekreacije in športa v Domžalah precej izkušenj. “Ne vem, zakaj nisem bila izbrana. Rečem lahko le, da sem ustrezala vsem želenim pogojem in bi delo opravljala z veseljem”, nam je povedala Pustotnikova.

Za izjavo smo zaprosili člana sveta Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Marjana Ravnikarja.

V mandatnem obdobju 2014 do 2018 sem bil s strani športne javnosti predlagan v svet zavoda za šport in rekreacijo Domžale. Že ko sem kandidiral za mesto v svetu sem se zavedal odgovornosti in pomembnosti dela sveta za sam šport v občini Domžale. Tudi sam že 23 let delujem v kotalkarskem klubu Pirueta in dobro poznam problematiko klubov.
Že na začetku mandata smo se člani sveta zavoda soočili z zelo odgovorno nalogo, imenovanja direktorja zavoda za šport in rekreacijo Domžale.
Na tej točki pa so se stvari pričele zapletati, predvsem pri glasovanju pomembnih odločitev. Saj je svet zavoda sestavljene pretežno iz članov ustanovitelja (5) in dveh članov predstavnikov športne javnosti, potem vam je hitro jasno, da kaj dosti kot samo to, da dajem pripombe, kaj več težko dosežem.
Sem mnenja in prepričan, da mora biti oseba za tako pomembno funkcijo kot je direktor zavoda za šport in rekreacijo, strokovna s poznavanjem športa in ne nekdo od vladajoče koalicije »KAR TAKO«. Takšnemu imenovanju ostro nasprotujem, pa čeprav je moj glas eden od sedmih članov.
Od kandidatov, ki so se prijavili na razpis ni bil nihče izbran zato smo občinskemu svetu predlagali spremembo odloka o ustanovitvi javnega zavoda »Zavoda za šport in rekreacijo Domžale« sprememba razpisnih pogojev imenovanja direktorja.
Posledica neimenovanja direktorja je bila potreba po imenovanju v.d. direktorja za obdobje do enega leta.
Predlagan je bil ravno kandidat, ki ni izpolnjeval pogojev že na razpisu, nad čimer sem bil zelo ogorčen in se s tem predlogom na seji nisem strinjal.
Edina logična poteza je bila, da smo za v.d. direktorja potem imenovali dosedanjega direktorja za dobo do enega leta oziroma do izvolitve novega direktorja.
Naj na koncu še enkrat poudarim, da sva v svetu zavoda samo dva predstavnika športne javnosti, tako da sta pri tako pomembnih odločitvah dva glasova premalo.

Marjan Ravnikar

Uredništvo

Oglasno sporočilo