Vodstvo OZSČ Domžale na obisku pri načelniku GŠ SV, generalmajorju, dr. Andreju Ostermanu

0
2681
Vir: Območnega združenja slovenskih častnikov Domžale; 20.oktober 2015

V okviru vseh aktivnosti, ki jih člani Območnega združenja slovenskih častnikov Domžale izvajamo, je ena izmed najpomembnejših tudi sodelovanje s Slovensko vojsko. Naloga je opredeljena v statutu združenja kot sodelovanje s Slovensko vojsko in drugimi državnimi organi in organizacijami pri pripravah in izvedbi aktivnosti, ki so povezane z dejavnostmi združenja, s ciljem pridobivanja, ohranjanja in krepitve obrambnih, zaščitnih in samovarovalnih sposobnosti članov združenja in širše.

V preteklem tednu je imelo ožje vodstvo našega združenja to čast, da smo bili sprejeti pri načelniku GŠ SV, generalmajorju, dr. Andreju Ostermanu. Šlo je za bolj neformalen, lahko bi rekel spoznavni in prijateljski obisk na katerem smo »prvemu vojaku« v naši državi predstavili dosedanje uspešno delo našega območnega združenja Domžale. Ob tem smo mu podali tudi našo ponudbo za sodelovanje pri promociji vojaškega poklica in zaposlitve v SV. Seveda nam je kot častnik, veteran MSNZ struktur in veteran osamosvojitvene vojne, predvsem pa kot načelnik GŠ, pozorno prisluhnil in nas za pobudo, ki jo bodo še preučili, previdno pohvalil. Ni namreč običaj, da manjša društva lahko ponudijo takšni organizaciji kot je Slovenska vojska svoje usluge in pomoč pri izvedbi njenih aktivnosti. Seveda pa se je strinjal, da mora biti med takšnima organizacijama kot je SV in naša krovna organizacija ZSČ (njen del smo tudi člani OZSČ Domžale) vzajemnost na prvem mestu, saj le tako lahko z omejenimi resursi skupaj zagotavljamo določen nivo samozaščite v državi. In kar je pomembno tudi za naše združenje, izvedemo vse načrtovane aktivnosti v okviru naših letnih načrtov.

Načelniku, generalmajorju dr. Andreju Ostermanu smo se za sprejem zahvalili in ga na koncu prosili za nekaj spominskih fotografij.

Predsednik OZSČ Domžale,
nadporočnik Miran Stopar

Oglasno sporočilo