Adventni venček Kamničanke Maje Močnik med najboljšimi

0
3979
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE 16.november 2015
Adventni venček Kamničanke Maje Močnik med najboljšimi

Biotehniški center Naklo–srednja šola je že peto leto zapored organiziral tekmovanje mladih cvetličarjev in vrtnarjev v izdelavi adventnega venčka. Tudi letos so k sodelovanju povabili dijake, študente s področja hortikulture in zaposlene v cvetličarnah ter vrtnarijah do vključno 25. leta. Tekmovanje ima tudi dobrodelno noto.

Na tekmovanje se je prijavilo 15 tekmovalcev s 13-imi mentorji. Po mnenju ocenjevalne komisije je tretje mesto dosegla Maja Močnik iz cvetličarne Rožcar iz Domžal, kjer opravlja praktično usposabljanje, sicer pa prihaja iz Tuhinjske doline in je dijakinja Biotehniškega centera Naklo. Njena mentorica je bila Ivi Klemenčič.

Tema letošnjega tekmovanja je bil adventni venček kot etnološki motiv, namen dogodka pa druženje in spoznavanje udeležencev ter razmišljanje, kako povezati tradicijo in inovativnost v izvirnost, ter ne nazadnje tekmovanje in pomoč sočloveku.

Do 20. novembra si vse venčke iz tekmovanja lahko ogledate v pritličju Mestne knjižnice Kranj. Zadnji dan razstave, to je v petek med 16. in 19. uro, pa ste vabljeni tudi k nakupu venčkov. Vsa zbrana sredstva bodo namenjena Maticu za njegove dodatne terapije.

Oglasno sporočilo