Točke se pridno kopičijo

0
167

En teden, tri tekme, sedem točk. Vodilno moštvo lige ni bilo kos rumenim. Avtor uspeha: Zeni Husmani. Izkušeni vezist je v Kopru dosegel dva zadetka, kar pomeni, da je sezona 2021/22 zanj njegova najboljša strelska sezona v karieri! Skupno je namreč že pri štirih golih, prav tako dva je dosegel še proti Mariboru.

Husmani po zmagi: ”Koper je z naskokom najtežji nasprotnik v tej sezoni, a tokrat smo našli recept in na koncu prišli do zaslužene zmage. Dva gola gostov, dva rdeča kartona domačih, presenečenje za marsikoga, za nas pač ne. Vedeli smo, da bo po tekmi z Olimpijo težko. Tekma je bila na sporedu praktično takoj, temu smo se prilagodili in uspešno zaključili naporen teden.”

O pestrem poteku tekme: ”Prvi smo zapretili, potem je Koper imel svoje minute. V napadu premorejo res ogromno kvalitete. Pritisnili so z nekaj napadi, vendar na srečo brez pravega zaključka. Uspeli smo jih umiriti in presekati ob pravem trenutku. Pri golu nisem veliko razmišljal, žoga je s strani lepo prišla do mene in nemudoma sem sprožil z notranjim delom stopala. Lepše res ne bi mogel zadeti.”

O nadaljevanju: ”Domači so zagotovo želeli čim prej izenačiti, vendar tudi mi smo napadali. Vemo da, ko povedeš z 2:0, je bistveno lažje, sicer nevarna prednost, vse se lahko hitro zaplete, ampak v tem primeru je to bilo popolno. Gol je prišel zelo hitro, že v 55. minuti, sam pa sem bil ob pravem času na pravem mestu. Verjetno eden lažjih v karieri, zato pa še toliko slajši. Po dveh rdečih kartonih, ki sta bila povsem zaslužena, saj so Koprčani v obeh primerih ustavili čisto akcijo za gol, je bilo lažje. V zadnjih desetih minutah nismo trepetali, izredno veseli smo tudi nove ničle. Do naslednje tekme je sedaj na voljo malce več časa. To moramo izkoristiti za počitek in dobro pripravo na Bravo, saj želimo tudi naslednji vikend slaviti.”

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo