Članice še naprej s polnim izkupičkom

0
2366

Po zmagi nad Olimpijo v Ljubljani (0-2) so se Radomljanke tokrat na domačem igrišču srečale še z drugo ljubljansko ekipo. Tekmice Krim Rolljet-a so premagale s 3-1, ob tem so si pa pripravile tudi kup priložnosti.

Že od prve minute dalje so bile Radomljanke podjetnejše v igri in pritisnile na vrata Krima, ki jih je branila Maja Zajc. Radomljanke so povedle v deveti minuti srečanja, ko je po povratni podaji Katarine Gadnik pravi evrogol s štiridesetih metrov dosegla Lana Golob. Rumene so si do konca prvega polčasa pripravile lepo število priložnosti za povišanje rezultata, a zaradi nezbranosti v ključnih trenutkih niso uspele premagati gostujoče vratarke. Slednja je bila uspešnejša pri poskusih Ane Černelič in Barbare Kralj, Zala Vindišar in Katarina Gadnik pa sta bili nenatančni.

Nekaj minut po uvodnem pisku sodnika v drugem delu igre se je v imenitni priložnosti znašla tudi Izabela Križaj, a se je v neposrednem dvoboju spet izkazala vratarka Maja Zajc. So pa zato gostje kaznovale številne neizkoriščene priložnosti Radomljank v 59. minuti, ko je po prekinitvi in odbiti žogi zadela Nika Babnik. Igralke v rumenem so nato odločneje krenile v napad, nevarno pa je s prostega strela zapretila Neva Kumalić, ki je zatresla prečko. Za novo vodstvo domačih je poskrbela Barbara Kralj, ki je po igri z roko ene od domačih branilk v svojem kazenskem prostoru zadela iz najstrožje kazni. Za potrditev zmage je v devetdeseti minuti poskrbela Nina Ekić, ki je izkoristila podajo v globino in z diagonalnim strelom po tleh postavila končni rezultat 3-1.

5. krog Slovenske ženske nogometne lige
Športni park Radomlje
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Krim Rolljet 3-1 (1-0)
Gledalcev: 80
Strelke: Golob 9., Kralj 72. (11-m), Ekić 90.; Babnik 59.
Opominjane: Ulbin, Čagran; Seručnik.

ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Šapek, Gadnik, Ulbin, Vrhovnik (K), Križaj, Kralj (Čagran 84.), Vindišar (Ekić 67.), Černelič (Kuštrin 46.), Golob, Kumalić (Ljubijankić 89.), Agrež (Žejen 89.). Na klopi: Božič. Trener: Peter Kristan.
ŽNK Rolljet Krim: Zajc, Babnik (K), Pintarič (Udovič  M.), Kepa (Rus 57.), Intihar, Seručnik (Kavčič 85.), Kavšek, Turk, Kutnjak,Kastelec, Osmanagić (Shaqiri 46.). Na klopi: Udovič N., Osredkar, Andlovic. Trener: David Fekonja.

A.S.
Foto: Rok Zore
Video: Marko Kous

Oglasno sporočilo