Kronika Policijske postaje Kamnik (od 4.7. do 10.7.2022)

0
881

4. 7. 2022
POŽAR NA OBMOČJU KRIŽA
Policisti PP Kamnik so bili obveščeni, da je v naselju Križ zagorel gospodarski objekt – hlev. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Požiga so policisti opravili ogled kraja kaznivega dejanja in nadalje zbirajo obvestila v povezavi s sumom storitve kaznivega dejanja – požiga oz. povzročitve splošne nevarnosti.

5. 7. 2022
ZASEG VOZILA ZARADI VOŽNJE BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so pri kontroli prometa imeli postopek z voznikom vozila, za katerega se je ugotovilo, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo vozila katerega je vozil, zaradi česar mu je bilo zaseženo osebno vozilo. Zoper kršitelja je bil podan obdolžilni predlog.

6. 7. 2022
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, pri čemer je bilo na kraju nesreče na Šolski ulici ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila trčil v organizirano skupino otrok oz. v vzgojiteljico in skupino otrok. Opravljen je bil ogled kraja prometne nesreče in izveden ukrep zoper povzročitelja nesreče.

7. 7. 2022
POSTOPKI Z DRŽAVLJANI UKRAJINE
Policisti so imeli v obravnavi več državljanov in državljank Ukrajine, kateri so zaprosili za začasno zaščito.

8. 7. 2022
POOSTREN NADZOR NAD KRŠITVAMI JAVNEGA REDA IM MIRU TER KONTROLA GOSTINSKIH LOKALOV NA OBMOČJU PP KAMNIK
Policisti PP Kamnik so skupaj z inšpekcijskimi službami opravili kontrolo gostinskih lokalov, pri čemer so bile ugotovljene kršitve po Zakonu o gostinstvu, saj lokal ni obratoval skladno z objavljenim obratovalnim časom in po Zakonu o davčnem potrjevanju računov.
V okviru poostrenega nadzora so policisti PP Kamnik imeli v postopku še mladoletno osebo, za katero se je ugotovilo, da je omogočila uživanje alkoholnih pijač drugim mladoletnim osebam. Zoper mladoletno osebo je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče zaradi kršitve Zakona o omejevanju porabe alkohola. Policisti so imeli v postopku še osebo kateri
so zasegli snov za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila poslana v analizo, po prejetem rezultatu pa zoper kršitelja sledi hitri postopek z izdajo odločbe.

9. 7. 2022
INTERVENCIJA V KAMNIKU
Policisti so bili obveščeni, da je v Kamniku prišlo do kršitve javnega reda in miru, moški naj bi zasledoval in nato žalil žensko. Po zbranih obvestilih sledi zoper kršitelja ustrezen ukrep.

10.7.2022
INTERVENCIJA V KAMNIKU
Policisti so bili obveščeni, da je na območju Kamnika prišlo do spora med sosedi, pri čemer pa na kraju niso bili ugotovljeni elementi prekrška ali kaznivega dejanja zaradi česar so bile stranke napotene na zasebno tožbo.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo