Zaradi koncerta si je organiziral izlet iz Maribora v Kamnik

0
1841

Tribute to bandi so v soboto, 29., in nedeljo, 30. decembra, napolnili Glavni trg v Kamniku, ko se je zbralo slabih 4000 obiskovalcev. Veliko pozornosti sta požela sobotna nastopa skupin X-Ray AC/DC Tribute in predvsem Queen Real Tribute. Pevec, ki je do potankosti oponašal gibe Freddieja Mercuryja, je povsem prevzel občinstvo. Zaradi izrednega obiska sobotnih nastopov so se na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik iz varnostnih razlogov odločili, da za nedeljo zaprejo večje območje Glavnega trga kot prvotno predvideno.

V nedeljo pa je Kamnik podoživel ABBA in Beatles manijo. V nastopu ABBA Real Tribute Band uživali tako tisti, ki so sami doživeli resnično ABBA manijo, kot mlajši, ki so morda skupino spoznali šele preko filmske uspešnice. Nastopa pa so se veselili tudi člani Help! A Beatles Tribute, ki so si, po nastopih po celotni Evropi od Grčije do Švice, že nekaj let želeli nastopiti v Kamniku. Zato so bili posebej veseli, ko so obiskovalci koncerta z njimi prepevali pesmi skupine The Beatles.

Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik so prejeli veliko pohval na račun izbora glasbe. Nastopi so pritegnili tudi obiskovalce iz širšega območja Slovenije in iz Hrvaške ter celo Finske. Na osrednji TIC točki na Glavnem trgu se je med drugim oglasil tudi Mariborčan, ki je povedal, da je za sobotni nastop Queen Real Tribute v Kamniku slišal v Zagrebu. »Takrat sem se odločil, da bom dan izkoristil za obisk Term Snovik, ogled praznično okrašenega mesta ter užival v večernem koncertu,« je povedal ob obisku TIC točke. Obiskovalci koncerta so oba dni uživali v kakovostni glasbi legendarnih rock in pop skupin. Veliko pa jih je izkoristilo tudi možnost fotografiranja z nastopajočimi.

Leto 2018 se bo v Kamniku zaključilo s silvestrovanjem na Glavnem trgu, kjer bo od 22. ure dalje nastopala skupina Joker. Obiskovalci pa bodo v novo leto odštevali skupaj z županom Občine Kamnik Matejem Slaparjem.

Samo Trtnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here