Kamniška knjižnica prejela nagrado za projekt Kamniške pravljične poti

0
3821
Vir: Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik 26.november 2015

Ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic je Združenje splošnih knjižnic Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik podelilo nagrado za projekt Kamniške pravljične poti. Gre za zelo pomembno priznanje v knjižničarski stroki. Osrednja prireditev s podelitvijo nagrad je potekala 20. novembra 2015 v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto.

Tema letošnjega dneva slovenskih splošnih knjižnic je bila Knjižnice povezujejo. Na okrogli mizi je pogovor tekel o knjižnicah in njihovi vlogi pri vključevanju ranljivih skupin v družbo. Pri pogovoru je sodelovala tudi Erika Poljanšek, mentorica programa Učenje slovenščine za tujce v kamniški knjižnici. S tem projektom smo bili letos, skupaj s še 5 slovenskimi splošnimi knjižnicami, vključeni v evropski projekt Public Libraries 2020 – Knjižnice povezujejo.

Na osrednjem dogodku je Združenje za splošne knjižnice podelilo nagrade za najboljše projekte. Nagrado za inovativni projekt s področja dela z uporabniki je prejela Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik za projekt Kamniške pravljične poti. Nagrado sta prevzeli direktorica knjižnice mag. Breda Podbrežnik Vukmir in avtorica vodnika Kamniške pravljične poti Irena Cerar. Ostale nagrade so prejele še Mestna knjižnica Ljubljana ter skupaj Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper in Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica.

Oglasno sporočilo