Pogovorni večer s Sonjo Pungertnik – Slovenko leta 2014

0
2289
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 4.december 2015

Srečanje in pogovor z gospo Sonjo je nekaj posebnega, saj zaradi svoje invalidnosti gleda na svet z drugačnimi očmi. Ker ne vidi, čuti svet in družbo okoli sebe na drugačen način in drugače kakor mi. Iz pogovora, ki ga je vodila višja knjižničarka, profesorica slovenskega jezika in diplomirana literarna komparativistka Ivanka Učakar, je bilo zaznati, da Sonji nobeno področje ni tuje.

Tako se je v svojem razmišljanju lotila tematike s področja šolstva, izobraževanja, problemov invalidnih oseb, kulture in tudi aktualnih družbenih dogajanj.

Na začetku prireditve je zbranim spregovorila predsednica Nove Slovenije Krščanskih demokratov gospa Ljudmila Novak, ki je v svojem nagovoru poudarila, da ima vsak izmed nas svoje poslanstvo ali poklicanost, vprašanje pa je če znamo to poslanstvo izpolniti in svoje sposobnosti prav uporabiti. Da je to možno, s svojim življenjem in delom dokazuje prav gospa Sonja. Ne samo, da so ženske trmaste, ampak znajo dokazati, da se z močno voljo in vztrajnostjo da marsikaj doseči.

Gospa Sonja je še enkrat dokazala, da v se v svojih razmišljanjih loteva vsakovrstnih življenjskih problemov in ob tem s svojo prijaznostjo in toplo besedo, s svojo iskrenostjo, odprtostjo in toplino navdušuje mlado in staro. Tokratni pogovorni večer je pripravil Regijski odbor ženske zveze NSi Ljubljana vzhod v sodelovanju z Občinskim odborom NSi Domžale. Za kulturno popestritev prireditve pa so z glasbenimi vložki poskrbeli člani družine Kozjek iz Domžal.

V drugem delu večera je OO NSi Domžale podelil priznanja svojim članom za 15 let članstva v stranki. Po zaključku uradnega dela je sledil je še družabni del, v katerem so imeli udeleženci večera možnost tudi osebno spregovoriti z gostjo večera in medsebojno izmenjati vtise o prireditvi ali o aktualnih družbenih temah.

djd

Oglasno sporočilo