Sunsi slabo začeli, a dobro končali

0
3436
Vir: Košarkarski klub Helios Domžale 18.december 2015

Izredno zaspan začetek tekme Sixt Alpe Adria Cup-a s strani Helios Sunsev je dal slutiti, da so Domžalčani morda skrenili nazaj na stara pota. A so k sreči v obračunu s Traiskirchen Lionsi v drugem polčasu vseeno prikazali boljšo igro in v tem tekmovanju vknjižili svojo drugo zmago.

Le tri točke so zmogli Helios Sunsi v prvih petih minutah tekme, nasprotno od Floriana Trmala, Donatasa Tarolisa in Milovana Draškovića, ki so za Traiskirchen zadevali z vseh položajev za vodstvo 18:5 dve minuti do konca prve četrtine. Nekaj upanja je Sunsem vrnil Simo Atanacković, ki je s trojko za 11:20 postavil izid prvih desetih minut. Gostje so imeli nekaj težav z osebnimi napakami, kar so Domžalčani izkoristili in s koši Đorđa Lelića, Željka Zagoraca in Hugha Robertsona, ta je s trojko izenačil na 31:31, vseeno ujeli ritem in priključek k Lionsom, ki so ob polčasu vodili le še za točko, 33:34.

V tretjem delu igre smo spremljali izenačeno borbo na obeh straneh, s Trmalom v glavni vlogi pri gostih, ki kar niso želeli popustiti. Tako je bilo še pred zadnjimi desetimi minutami samo 58:55 za Sunse, ki pa so nato v petih minutah prišli do delnega niza 15:5 (73:60), s katerim so pravzaprav tudi odločili tekmo. Končnih 81:71 za Sunse je z zadnjima dvema točkama postavil Robertson.

Za kapetanom Željkom Zagoracem je še ena dobra predstava.

Slednji je bil z 22 točkami in 6 skoki prvi strelec Domžalčanov, za petami pa mu je bil kapetan Željko Zagorac z 20 točkami in 8 skoki. Na drugi strani se je Donatas Tarolis zaustavil pri 22 točkah, 17 jih je dodal Florian Trmal.

Jakša Vulič, trener Helios Sunsev: “Tekma je bila mnogo težja od pričakovanj, verjetno so za to poskrbeli moji igralci, ki so v tekmo vstopili kar malce podcenjevalno, še posebej ko je bilo jasno, da bodo gostje zaigrali brez najboljšega igralca Fabrizia Waya. Zadovoljen sem z zmago, za katero igralcem čestitam, nikakor pa ne morem biti zadovoljen z igro, kar sem fantom tudi povedal. To ni način igre, s katerim se želimo im zoperstaviti najboljšim ekipam Lige Telemach in Alpe Adria Cupa.”

Vladimir Lučić, trener Traiskirchen Lionsov: “Zelo sem vesel za našo današnjo predstavo proti močnemu Heliosu. Brez poškodovanega prvega strelca Fabrizia Waya so ostali lepo prevzeli njegovo vlogo, v veliko pomoč pa so bili danes tudi številni mlajši fantje. Rad bi čestital Helios Sunsem za zasluženo zmago, ampak še enkrat, sem zadovoljen z našo igro, predvsem pa sem ponosem na svoje fante.”

Sixt Alpe Adria Cup (Domžale, 16.12.2015)

Helios Suns – Traiskirchen Lions 81:71 (11:20, 22:14, 25:21, 23:16)

Helios: Čakarun 10, Močnik 3 (6 podaj), Malidžan 2 (5 podaj), Šantelj, Berlič, Korošec 3, Gorjanc, Zagorac 20 (8 skokov), Atanacković 10, Lelić 11, Robertson 22 (6 skokov)
Traiskirchen: Ayree 3, Vuletić 3 (8 skokov), Güttl 5, Danek 5, Kračun, Trmal F. 17, Drašković 8 (7 skokov), Tarolis 22, Huber 2, Trmal M. 4, Ellinger 2

Oglasno sporočilo